Connect with us

Återhämtning

Powerlifting-legenden: därför är box squat bra för bänkpress

Published

on

Finska Simon Kankkonen har lyft 332,5 kg i bänkpress och är just nu en av de 10 starkaste i världen i den svårbemästrade övningen. Tidigare i vår arrangerades det första officiella Westside Barbell-seminariet på svensk mark och Simon Kankkonen berättade tillsammans med styrkecoachen Stefan Waltersson från Seminoff hur kan, eller snarare kanske borde, träna för att bli maximalt stark – enligt Westside-metoden och senaste forskningen. Hör Simon och Stefan berätta vad du ska tänka på och undvika för att bli så stark som möjligt. Dessutom – den oväntade men användbara fördelen med box squat för en bänkpress i världsklass.

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på Stitcher, Itunes, Acast eller mediespelaren ovan. Du kan också se nya avsnitt på Youtube. Om du vill veta mer om Mathias Zachau och Pump & Magnesium, så kan du följa honom på Instagram och Facebook. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  LCHF och styrketräning - så påverkas dina resultat

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.