Connect with us

Återhämtning

Powerlifting-legenden: därför är box squat bra för bänkpress

Published

on

Finska Simon Kankkonen har lyft 332,5 kg i bänkpress och är just nu en av de 10 starkaste i världen i den svårbemästrade övningen. Tidigare i vår arrangerades det första officiella Westside Barbell-seminariet på svensk mark och Simon Kankkonen berättade tillsammans med styrkecoachen Stefan Waltersson från Seminoff hur kan, eller snarare kanske borde, träna för att bli maximalt stark – enligt Westside-metoden och senaste forskningen. Hör Simon och Stefan berätta vad du ska tänka på och undvika för att bli så stark som möjligt. Dessutom – den oväntade men användbara fördelen med box squat för en bänkpress i världsklass.

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på Stitcher, Itunes, Acast eller mediespelaren ovan. Du kan också se nya avsnitt på Youtube. Om du vill veta mer om Mathias Zachau och Pump & Magnesium, så kan du följa honom på Instagram och Facebook. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Höj testosteronet naturligt - 8 enkla tips som alltid funkar

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.