Connect with us

Återhämtning

Träna till failure: Hur ofta och hur mycket för muskler och styrka?

Published

on

Träning till failure kanske kan aktivera fler motorenheter, och på det sättet trötta ut en större andel av muskelvävnadens fibrer, men hur påverkar det resultat av styrketräning? Kommer du få mer muskelmassa eller ökad styrka av repetitioner till failure, jämfört med att inte träna till failure? Eller är det bara en myt? I veckans avsnitt av Pump och Magnesium tittar vi på resultaten i tre olika studier på träning till failure, som bland annat visar hur repetitioner till failure påverkar återhämtning, kraftproduktion och muskeltillväxt. Dessutom – vilka övningar som passar för failure och vilka som inte gör det, plus mycket mer. Om du vill veta hur hårt du ska träna för att få mest resultat av din träning, då är det här ett avsnitt som du inte får missa.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Träningen som påskyndar din återhämtning - general physique preperment (GPP)

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.