Connect with us

Biomekanik

7 tips för skadeförebyggande styrketräning

Published

on

Att träna hårt, intensivt och svettdrypande, är inte svårt. Vad som är svårt är att fortsätta lassa på mer vikt och göra fler reps med en bra teknik och fortsätta se resultat av sin träning utan att skada sig. Frågan är, vad kan man göra för att träna med en bra progression med så liten skaderisk som möjligt? Skadeprevention är ett komplext ämne eftersom det är multifaktoriellt, det är helt enkelt många olika faktorer som kan bidra till risken för träningsinducerade skador och därför kan det vara svårt att veta vad som är viktigt att tänka på. I det här avsnittet av Pump och Magnesium får du 7 handfasta, enkla men praktiska tips på saker som du kan göra annorlunda för att minska risken för skador. Och kom ihåg – det finns ingen anledning att vara rädd för att ta i och styrketräna hårt, så länge du har en bra teknik, eftersom styrketräning är skadeförebyggande i sig. Gillade du det här avsnittet? Lämna gärna en recension på Itunes!

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Bästa övningarna för v-formen - 3 övningar som bygger lats

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.