Connect with us

Biomekanik

Bästa sättet att fixa starten i marklyft

Published

on

Bråkar du med tekniken i marklyft? Tycker du att det är svårt att få till utförandet på ett sätt som inte sätter sig i framför allt ryggen? Och har du dessutom svårt att veta vilka muskler övningen ska kännas i, bland annat i starten? I veckans avsnitt av Pump och Magnesium berättar Mathias Zachau vad som kan vara extra viktigt att tänka på om du har en svag start i marklyft. Du får bl.a lära dig en okänd men underskattad övning som lärs ut av den ryska styrkelyftprofessorn Boris Sheiko, på vilket sätt den kan hjälpa dig att bli muskulärt och motoriskt starkare och varför drag till knäna många gånger är ett bättre alternativ än pause-marklyft när du är nybörjare när det kommer till träning med fria vikter – plus mycket mer.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Så bygger du muskler och bränner fett samtidigt - utan att gå ner i vikt

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.