Connect with us

Biomekanik

Bästa sättet att fixa starten i marklyft

Published

on

Bråkar du med tekniken i marklyft? Tycker du att det är svårt att få till utförandet på ett sätt som inte sätter sig i framför allt ryggen? Och har du dessutom svårt att veta vilka muskler övningen ska kännas i, bland annat i starten? I veckans avsnitt av Pump och Magnesium berättar Mathias Zachau vad som kan vara extra viktigt att tänka på om du har en svag start i marklyft. Du får bl.a lära dig en okänd men underskattad övning som lärs ut av den ryska styrkelyftprofessorn Boris Sheiko, på vilket sätt den kan hjälpa dig att bli muskulärt och motoriskt starkare och varför drag till knäna många gånger är ett bättre alternativ än pause-marklyft när du är nybörjare när det kommer till träning med fria vikter – plus mycket mer.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Träning med skolios resulterade i sträckning i höftböjarmuskel

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.