Connect with us

Podcast

9 sätt att variera din träning när inget funkar

Published

on

Enligt progressionsprincipen, en av träningslärans mest grundläggande principer när vi ska förstå hur resultat av träning går till, tolkas ofta som att framsteg är när du klarar av fler repetitioner eller tränar med mer vikt per set. Det är förstås sant, men progression kan vara mycket mer än fler reps per set eller mer vikt per set. I den här poddradion berättar Mathias Zachau om 9 sätt att variera din träning för att få mer progression, som leder till en biologisk adaptation (till exempel större och starkare muskler), när du har kört fast i dina resultat.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Symptom på magnesiumbrist och vanliga orsaker

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.