Connect with us

Bygga muskler

Gå upp i muskler – utan att få mer kroppsfett

Published

on

Kan man gå upp i muskelmassa utan fett? Eller är det oerhört viktigt att man bulkar, som den gamla tidens kroppsbyggare gjorde förr i världen (till exempel Arnold Schwarzenegger & co)? I veckans avsnitt av träningspodden Pump och Magnesium besvarar den personliga tränaren Mathias Zachau lyssnarnas frågor om bland annat det. Dessutom, hur du kan bära dig åt när viktuppgången (eller viktnedgången) har kört fast, vad som är bra träning vid den kroniska fettsjukdomen Lipödem och varför det sällan är en bra idé att försöka välja övningar baserat på hur mycket testosteron du får efteråt. Det är några frågor du svar på i det här avsnittet.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Hur trötta hjärnceller påverkar muskeltillväxt

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.