Connect with us

Biomekanik

Effektiv isometrisk träning vid tendinopati

Published

on

Hur ska man styrketräna vid senbesvär? Vad är senor ens, vad har det med muskler och styrka och göra, och vad är några vanliga skador som ofta drabbar olika typer av styrketränande – beroende på vilken kraftsport man engagerar sig i? I det här avsnittet av träningsradion Pump och Magnesium får den personliga tränaren Mathias Zachau besök av senexperten Andreas Lennartsson från Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Andreas är lärare på Skandinaviska Osteopathögskolan och undervisar i träningslära och fysiologi även på Axelsons Gymnastiska Institut  – för massörer och kroppsterapeuter. Om du vill veta mer om senor, och förstå varför du måste träna med smärta (även om det tar emot) när det har skett en degenerativ förändring i senan för att ge kroppen en bra chans att läka, då är det här ett avsnitt som du inte får missa.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Så försämrar alkohol din mentala prestation

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.