Connect with us

Hälsa

Varför får vi ont? Vad säger forskningen?

Published

on

Smärta är inget roligt kapitel. Särskilt inte när smärta övergår från att vara sporadisk träningsvärk, därför att du har gjort något som du inte är van vid, till att bli kroniska muskuloskeletala sjukdomar som hindrar dig från att leva normalt. I det här avsnittet av Pump och Magnesium gästades Mathias Zachau av Filip Gedin, doktorand inom smärtforskning vid Karolinska Institutet, som även arbetar som forskarassistent vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Lyssna på sanningen om ryggsmärta, vad som kan vara bra att tänka på när man har skadat sig och vilken hjälp som finns att tillgå inom vården – plus mycket mer.

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på Spotify, Itunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Hur viktiga är viloveckor?

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *