Connect with us

Hälsa

Varför får vi ont? Vad säger forskningen?

Published

on

Smärta är inget roligt kapitel. Särskilt inte när smärta övergår från att vara sporadisk träningsvärk, därför att du har gjort något som du inte är van vid, till att bli kroniska muskuloskeletala sjukdomar som hindrar dig från att leva normalt. I det här avsnittet av Pump och Magnesium gästades Mathias Zachau av Filip Gedin, doktorand inom smärtforskning vid Karolinska Institutet, som även arbetar som forskarassistent vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Lyssna på sanningen om ryggsmärta, vad som kan vara bra att tänka på när man har skadat sig och vilken hjälp som finns att tillgå inom vården – plus mycket mer.

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på Spotify, Itunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Effekter av periodisk fasta och varför du blir sjuk efter träningsuppehåll

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.