Connect with us

Biomekanik

Så gör du övningen goodmornings

Published

on

En övning som är populär bland styrkelyftare men många motionärer undviker, därför att den verkar vara svår att förstå sig på, är goodmornings. Men goodmornings är inte bara för elitatleter inom kraftsport, alla som vill få en stark underkropp har stor nytta av övningen. Förutom att du får starka hamstrings och stark ländrygg, om du utför den korrekt, får du dessutom starka sätesmuskler. Övningen kan också ge en så kallad kraftutväxling, överförbar krafteffekt, till övningar som knäböj och marklyft. I det här avsnittet av podcasten Pump och Magnesium berättar den personliga tränaren Mathias Zachau, från Kraftsportkliniken i Göteborg, vad som är viktigt att tänka på när man försöker lära sig den missförstådda övningen. Lär dig vilka misstag som du vill undvika och vad du borde göra istället, du med.

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Symptom på magnesiumbrist och vanliga orsaker

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.