Connect with us

Biomekanik

Så gör du övningen goodmornings

Published

on

En övning som är populär bland styrkelyftare men många motionärer undviker, därför att den verkar vara svår att förstå sig på, är goodmornings. Men goodmornings är inte bara för elitatleter inom kraftsport, alla som vill få en stark underkropp har stor nytta av övningen. Förutom att du får starka hamstrings och stark ländrygg, om du utför den korrekt, får du dessutom starka sätesmuskler. Övningen kan också ge en så kallad kraftutväxling, överförbar krafteffekt, till övningar som knäböj och marklyft. I det här avsnittet av podcasten Pump och Magnesium berättar den personliga tränaren Mathias Zachau, från Kraftsportkliniken i Göteborg, vad som är viktigt att tänka på när man försöker lära sig den missförstådda övningen. Lär dig vilka misstag som du vill undvika och vad du borde göra istället, du med.

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Bästa sättet att fixa starten i marklyft

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *