Connect with us

Anatomi

Träna bort karpaltunnelsyndrom – med styrketräning

Published

on

Halvseriös rehabträning kommer du inte långt med, men individanpassad funktionell styrketräning som tar hänsyn till dina besvär, kan mycket väl i vissa fall hjälpa till att träna bort det ofarliga men svårbehandlade medicinska tillståndet karpaltunnelsyndrom. Så till vida besvären inte är så massiva att de kräver operation. I det här avsnittet av Pump och Magnesium berättar Mathias Zachau om vad som är viktigt att tänka på, om du har drabbats av karpaltunnelsyndrom, vilka åtgärder som kan hjälpa till och avbelasta inblandade strukturer och varför ergonomiska punktinsatser på jobbet kan vara en viktig del av din rehabilitering.

Lyssna på avsnittet

Pump och Magnesium är en podcast om träningsfysiologi, biomekanik och näringslära från www.mathiaszachau.com som presenteras i samarbete med Kraftsportkliniken.com. Lyssna på SpotifyItunes och Acast. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Varför axlarna lätt blir skadade: och hur du förblir smärtfri med 9 enkla knep

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *