Connect with us

Nutrition

Symptom på magnesiumbrist och vanliga orsaker

Published

on

Magnesium är inblandat i hundratals biologiska processer inuti våra kroppar: från cellmembran, testosteronproduktion till återkoppling av parasympatiska nervsystemet – plus en myriad andra olika saker. I det här avsnittet berättar Mathias om vanliga symptom på magnesiumbrist, så att du kan identifiera eventuella flaskhalsar i din kosthållning, vanliga orsaker och vad du kan göra åt det. Om du tror att magnesiumbrist enbart handlar om att du konsumerar för lite magnesium, då är det här ett avsnitt som du behöver lyssna på. 

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på Stitcher, Itunes, Acast eller mediespelaren ovan. Du kan också se nya avsnitt på Youtube. Om du vill veta mer om Mathias Zachau och Pump & Magnesium, så kan du följa honom på Instagram och Facebook. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Varför din motivation till träning inte funkar

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.