Connect with us

Hemmaträning

Spara tid med hemmaträning – 37 snabba tips

Published

on

En bil på en vit spargris mot en blå bakgrund som en hand stoppar ner en klocka i för att symbolisera att du kan spara tid med hemmaträning

Spara tid med hemmaträning är målet, resultat är det du vill ha. Samtidigt som du effektiviserar träningstiden.

Håll med om att det kan ta lång tid att åka fram och tillbaka till gymmet.

Inte allra minst energimässigt.

Lösningen:

Spara tid med hemmaträning, skippa gymmet och få resultaten du vill ha hemma och få mer tid över till annat. Här är 37 tips för hur du kan lyckas med din hemmaträning.

#1 – Du slipper passa öppettider

Ett av dem största problemen med gymträning som tar tid är deras öppettider. Kanske har du tid att träna innan de öppnar eller så vill du träna efter att de har stängt.

Oavsett kommer detta ta både energi och tid från din vardag. Tid som du hade kunna lägga på annat. Samtidigt som du får resultaten du vill ha.

Spara tid med hemmaträning och få träningen gjord när du väl vill. Det kommer bara göra att du får mer tid över till annat, men också att du får mer energi, eftersom du slipper passa gymtider.

Detta kommer att göra dig mer motiverad och driven att arbeta mot dig mål med träningen.

#2 – Du kan träna innan jobbet

Du är kanske morgonpigg och vill få din träning gjord innan jobbet. Ska du iväg till ett gym blir det problem.

Packa väskan, komma fram i tid, träna, duscha efteråt och packa ner alla våta kläder i väskan igen. Så att de kan stå och odla svamp under ditt skrivbord på jobbet.

Vill du slippa det här?

Spara tid med hemmaträning genom att träna innan jobbet och duscha hemma. Detta kommer ge dig en motivationsboost på morgonen och ge dig energi att klara dagen, eftersom du startade så starkt.

#3 – Köerna till maskinerna försvinner

en kvinna som gör armhävningar med hemmaträning

Det kan ta oerhört lång tid att vänta på att just rätt maskin ska bli ledig.

Inte nog med det; personen som sitter vid maskinen kanske inte ens tränar och använder bensparken eller ryggmaskinen för att skriva SMS eller lägga upp bilder på Instagram.

Eftersom du inte har tid med detta vill du spara tid med hemmaträning. Där slipper du både ett överflöd av träningsmaskiner och att vänta på att de ska bli lediga.

Hemmaträning låter dig spara tid eftersom du slipper vänta på att få träna, plus att du slipper köa med andra personer som också vill träna med samma maskin.

#4 – Du slipper gå mellan våningar

Stora gym är bra för att de har ett stort utbud på maskiner, vikter och stänger. En del cardiomaskiner och gruppassrum finns givetvis också.

Det finns ett problem med det här.

All den här utrustningen måste placeras ut. Detta resulterar ofta i att de hamnar på olika våningar. Två, tre och ibland fyra våningar som du måste färdas mellan för att få din träning gjord. Tidskrävande? Absolut. Lösningen?

Spara tid med hemmaträning och slipp springa mellan våningar som besatt. Träning ska vara rolig, effektiv och inte kräva massa tid av dig. Hoppa över ett evigt springande i trappor genom att träna hemma.

#5 – Du kan värma upp genom att handla mat

Du vill värma upp för att det gör dig mer rörlig, dina leder blir inte nötta lika lätt och pulsen är lättare att få upp.

Problemet är detta. Det tar lång tid. Om du har en begränsad tid för träning varje dag vill du inte spendera 10-20 min med att värma upp. Detta kommer bara göra dig stressad. Vad är lösningen?

Värm upp genom att handla mat och spara tid med hemmaträning. Eftersom du behöver äta måste du handla mat. När du handlar mat har du ett val hur du ska få hem det du har köpt.

Värm upp inför träningen genom att bära hem maten istället för att åka med den. Detta kommer göra dig mentalt stark och värma upp dig inför träningen som väntar hemma.

#6 – Laga mat samtidigt som du tränar

Vill du spara tid med hemmaträning på ytterligare en nivå kan du laga mat samtidigt som du tränar.

Du går hem med maten som uppvärmning. Därefter påbörjar du tillagningen av maten, för att i samma veva börja träna.

Mellan dina set, det vill säga när du vilar, vill du gå och röra runt i maten och smaka ifall det börjar ta sig.

Sen går du tillbaka till träningen och kör ett stenhårt set till, för att därefter gå och se efter maten. Detta är en extremt tidseffektiv metod för att maximera din träning och matlagning. Du kan förvänta dig resultat av denna effektiva strategi.

#7 – Ta hand om hemmet mellan set

Oavsett hur ofta du städar kommer ditt hem bli stökigt igen. Det är bara så hemdynamiken ser ut.

Det kan ta tid att städa och hålla det rent. Ovanpå detta vill du hitta tid att få träningen gjord. Ser du mönstret?

Du kan spara tid med hemmaträning genom att göra hussysslor mellan set. Du kan vika tvätt, dammsuga ett rum per viloperiod eller fixa med disken.

Det kommer att bli en slags aktiv vila där du håller pulsen uppe, förbrukar mer energi och bränner mer fett; samtidigt som ditt hem blir rent och snyggt.

#8 – Du slipper tanka eller vänta på bussen igen

en bild på ett par träningsskor för hemmaträning

Vad tar inte mer tid än att båda åka till gymmet och vänta på sakerna som du måste göra runtomkring det.

Bussen är sen, bensinen är slut eller så är det något annat du måste göra – ens innan du kommer iväg till gymmet.

Detta är ingenting du vill fastna med när du vill få resultat; snabbt och enkelt.

Det du vill göra är att spara tid med hemmaträning. Du slipper åka eller vänta på att kunna åka, eftersom du redan är där du ska träna när du är hemma.

#9 – Du kan låta ugnen bli varm medan du tränar

Du kanske inte känner att du vill supersetta din träning med att laga mat, men en annan variant av att vara effektiv är att planera i förväg.

Du kan med fördel sätta igång ugnen så att den hinner bli varm lagom till att du har tränat klart, så att du kan slänga in maten och gå iväg till duschen.

När du sedan är klar med det du ska göra efter träningen kommer maten vara klar.

Detta är en av många fördelar när du vill spara tid med hemmaträning. Få saker gjorda samtidigt som du tränar, eftersom du sparar tid när du är effektiv med din träning.

#10 – Tina maten medan du kör din hemmaträning

Ett annat problem som uppstår när du tränar på gym är att kycklingen du ska tillaga inte är upptinad när du kommer hem från träningen.

Då ska du vänta på att den ska tina upp, bli tillagad och sen hitta äta den. Det resulterar ofta i stora portioner och sena timmar. Ingenting av det vill du egentligen göra.

Du kan spara tid med hemmaträning genom att lägga maten på tining medan du tränar och låta den bli tillagningsklar samtidigt som du avslutar ditt träningspass.

Kombinerar du detta med punkt #9 kommer du att ha matbiten färdig, samtidigt som du får resultaten du vill ha av hemmaträning. Den mest optimala strategin för att lyckas med kosten och träningen; samtidigt.

- Läs även:  Hemmaträning för tjejer - 7 tips för att tona magen

#11 – Promenera hunden samtidigt som du värmer upp

Om du vill variera uppvärmningen kan du med fördel ta din hund ut på en promenad.

Kanske till och med några varv med intervallsprints för att få upp pulsen inför din hemmaträning.

Poängen är att du kan spara tid med hemmaträning genom att värma upp med sysslor som du behöver göra oavsett.

Det är en mental strategi som du kan använda för att effektivisera din vardag och maximera dina resultat, utan att slösa tid på att åka fram och tillbaka till ett överbefolkat gym. Har du ingen hund? Inga problem.

#12 – Gör bicepscurls med katten

Vill du värma upp armbågsleden och få skön pump i armarna? Varför inte göra bicepscurls med din katt?

Vad är väl mer effektivt än att kombinera nytta med nöje. Du vill klappa din katt, men eftersom katter kräver mycket uppmärksamhet kan det ta lång tid innan de blir nöjda med klappandet.

Detta kan ta tid från din träning. Lösningen är att kombinera dessa två aktiviteter. Gör bicepscurls och klappa katten samtidigt. Det är ett mycket effektivt sätt att spara tid med hemmaträning på.

Du slipper dessutom lämna katten ensam hemma för att åka till gymmet. Det ger katten mindre tid att planera en kapning av ditt hem samtidigt som du får mer tid över till att umgås med ditt husdjur.

#13 – Städa med intervalltimer

en kvinna som knyter sina träningsskor inför hemmaträning

H.I.I.S – High Intensity Interval Städning? Absolut. Vill du vara extremt effektiv med dina hussysslor och kombinera det med träning kan du göra det med en intervalltimer.

Städa så mycket du kan på 20 sekunder, vila 10 sekunder och upprepa detta tills hela ditt hem skiner och är som nytt.

Detta kan vara ett fantastiskt sätt att värma upp på eller en strategi för att bränna extra mycket fett efter att din vanliga träning är gjord.

Du kan spara tid med hemmaträning genom att använda en intervalltimer och städa i samband med att du tränar. För optimala resultat och ett skinande rent hem.

#14 – Nära till sängen efter hemmaträning

När du tränar hårt för resultat som syns kommer du också att behöva sova ordentligt.

Eftersom sömn är det som gör om dina träningspass till mer muskelmassa och mindre kroppsfett vill du inte spendera flera timmar i veckan på att ta dig till och från gymmet.

Sov mer, få bättre resultat och spara tid med hemmaträning. Du kan omöjligt ha närmare till sängen än om du tränar hemma.

Då kan du träna på kvällen, äta, duscha och gå och lägga dig direkt. Du kan förvänta dig resultat, eftersom du sparar tid och kan sova mer, vilket ger dig mer resultat för att dina resultat kommer när du sover bra.

#15 – Spara tid med hemmaträning; nedvarvning i duschen

Träning är både stressreducerande, för den långsiktiga stressen, och stressökande, för stressen du behöver för att orka träna hårt.

För att den här positiva stressen inte ska hålla i sig när du har tränat klart behöver du varva ner. Du varvar ner genom att sänka kroppstemperaturen, få ner pulsen och trycka ner stresshormonerna i kroppen.

Detta gör du bäst genom att gå en promenad eller ta en avslappnande dusch. Detta avslöjar att du kan spara tid med hemmaträning genom att du har nära till duschen och kan få till optimal nedvarvning och återhämtning direkt efter din träning.

Du slipper köa till duschen, dela den med okända personer och du kan duscha så länge du vill för att varva ner totalt. Detta kommer att märkas på dina resultat när du väljer att skippa gymmet och spara tid med hemmaträning.

#16 – Undvik utdragna konversationer vid gymmaskinerna

Vad är väl mer tidskrävande än att behöva hålla ytliga konversationer med främlingar på gymmet om deras träning?

Har du verkligen tid att höra vad någon tog i bänkpress 1982? Ditt mål är ju att själv bli maximalt stark, bygga muskler och bränna fett. Detta tar både energi och tid, vilket är två bristvaror som du gärna inte slösar med.

Undvik allt detta genom att spara tid med hemmaträning. Hemma slipper du föra utdragna konversationer vid gymmaskinerna.

Delvis för att du förmodligen gillar de du bor med och för att ditt utbud av träningsmaskiner är begränsat. Detta gör att du kan optimera din träning, maximera dina resultat och spara tid med hemmaträning.

#17 – Gör effektiva cirkelpass

Ett problem med gym är att det blir svårt för dig att göra kompletta cirkelträningspass.

Du vill inte ta upp för många maskiner, stänger eller hantlar. Än mindre blir det smidigt att göra dem, eftersom många kanske tror att maskinerna är lediga.

Detta göra att du kanske måste hoppa över en övning. Detta är en smäll på handen för motivationen, eftersom ditt mål är att få resultat med högintensiv styrketräning. Hoppa detta helt och spara tid med hemmaträning.

Du kommer kunna spara tid och få mer energi över eftersom ingen kommer sno dina redskap medan du tränar cirkelträning hemma. Effektivt. Smidigt. Totalt skräddarsytt för framsteg med hemmaträning.

#18 – Undvik att packa gymväskan

en tjej som knyter sina träningsskor för att hon ska spara tid med hemmaträning

Ett stressmoment som inte bara tar tid och kräver energi, utan också kan lägga till flera minuter av onödig stress varje dag; packa gymväskan.

Du ska ha med dig kosttillskott, ombyte, handduk, vattenflaska, proteinshake och vad du nu än behöver. Risken att du glömmer att packa något är stor.

Detta resulterar i att du åker iväg till gymmet, men måste vända om för att du glömde något viktigt. Alternativt att du blir frustrerad på gymmet, vilket påverkar din träning och därmed dina resultat och din effektivitet.

Glöm allt detta och spara tid med hemmaträning. Med hemmaträning behöver du aldrig packa väskan, eftersom allt du behöver finns i ditt hem. Det är det ultimata tidssparartipset för dig som tränar för resultat som syns och känns.

#19 – Du slipper torka upp utspilld proteinshake

Åh nej. Det hände. Herregud. Du öppnar din gymväska, som du dessutom bara har packat hälften av vad du ska ha med dig i, och du ser att din proteinshake har öppnats och spillts ut över hela väskans innehåll.

Dina skor, din handduk, dina kosttillskott och dina träningskläder är alla indränkta i den söta proteinshaken. Detta gör dig inte direkt motiverad att träna. Dessutom tar det enormt mycket energi och tid att städa upp. Inte bra om du vill effektivisera din tid, träning och få resultat.

Skippa gymmet och spara tid med hemmaträning. Hemma kan du omöjligt spilla ut din proteinshake, eftersom du aldrig behöver packa ner den i en väska.

Dessutom kan du ställa den i kylen så att den är härligt kall efter träningspasset. När du behöver proteinshaken som mest. Detta är en av många fördelar med att spara tid med hemmaträning. Du slipper gråta över spilld proteinshake och kan få resultat och tid över istället.

#20 – Du kan omöjligt missa bussen eller hamna i bilköer hemma

Vad är mer tidskrävande, frustrerande eller enerverande än att missa bussen, tåget eller fastna i bilköer när du redan är stressad över att behöva åka till gymmet, eftersom du har begränsat med tid att träna?

Detta är ingenting du vill göra när ditt huvudsakliga fokus är att få resultat och effektivisera din vardag.

- Läs även:  4 minuters fettförbrännande hemmaträning för tjejer

Därför vill du spara tid med hemmaträning, eftersom du omöjligt kan missa bussen eller hamna i bilköer när du tränar hemma.

Problemet löst.

#21 – Träna när du vill och effektivisera din vardag

Gymmets öppettider kan skifta. Speciellt på helgdagar och andra knepiga dagar. Dessutom är det olika besökartätt vid olika tider.

Chansen är stor att det är som flest människor på gymmet då du kan träna. Detta skapar en hel myriad av problem som står i vägen för dina resultat.

Du kan effektivisera din vardag och spara tid med hemmaträning genom att du kan träna när du vill när du är hemma.

Det första du gör på morgonen? Yes. På kvällen? Absolut. Högtider? Onekligen. Det finns ingen förutom du själv som kan sätta stopp för din träning och eftersom du aldrig skulle hindra dig själv från att få resultaten du vill ha kommer din hemmaträning ge dig resultaten du vill ha, när du vill ha dem.

#22 – Gör snabbare träningspass när du väljer musiken

Musik är motiverande. Musik är livet. Friedrich Nietzsche sa att livet vore ett misstag utan musik. Precis på samma sätt kommer dina träningspass att gå från resultatdrivande till mediokra om du inte får välja musik.

Mediokra träningspass är också långsammare, eftersom du inte är motiverad att träna hårt och effektivt.

Dina träningspass kommer bli mer intensiva, effektiva och snabba om du får välja musik, vilket gör att du kommer kunna spara tid med hemmaträning.

Fördelen med att du tränar hemma är att du kan välja musik och volym själv. Träna så hårt du vill till musiken som du väljer själv. Eftersom musik är livet och livet går ut på att få resultat vill du se till att du kan spara tid med hemmaträning.

#23 – Få kylskåpskall PWO

en man som gör utfallssteg med hantlar med hemmaträning

Vad är väl mer motiverande än att dricka en riktigt god och välladdad PWO innan träningspasset?

Tänk dig följande scenario; du hämtar din PWO, färdigblandad ur kylen. Den är iskall och svalkande, samtidigt som den sätter igång den där inre elden som du behöver för att träna hårt och skoningslöst.

Du slipper ljummen och blaskig PWO på ett överbefolkat gym där du blir helt maxad, men måste stå och vänta på maskinerna. Allt medan effekten av din PWO avtar och du blir omotiverad till att fortsätta.

Därför vill du spara tid med hemmaträning. Förbered din PWO innan jobbet, låt den stå i kylen under dagen och avnjut den och, kort därefter, dina resultat när din PWO är kylskåpskall och har hög effekt på din prestation.

#24 – Nybryggt kaffe till din hemmaträning

Gillar du inte PWO kan du med fördel dricka kaffe innan ditt träningspass hemma.

Precis lika tråkigt det är att dricka en blaskig och varm PWO är det att dricka gammalt kaffe. Om inte värre.

Därför vill du både spara tid, motivationskraft och viljestyrka genom att brygga kaffe hemma, så att du kan dricka det nybryggt och spara tid genom att du kan träna hårdare och snabbare med kaffe i blodet.

Sätt igång det när du ska börja träna. Häll upp det innan du värmer upp och drick det i perfekt temperatur precis innan du ska börja ditt pass. Det kommer göra att du kan spara tid med hemmaträning och få resultaten du vill ha.

#25 – Du undviker konversationer med din sambo om var du har varit

Håll med om att det är jobbigt att bli ställd mot väggen när du slutar jobbet klockan 16, men kommer hem först 23;47 för att du har varit och tränat på gymmet.

Du försöker förklara att du fick köa och argumentera dig genom ditt pass för att det var så många som skulle sitta och SMSa vid träningsmaskinerna, men din sambo tror att det är något annat på gång.

En sån här diskussion kan gå lång in i natten, vilket inte bara minimerar dina resultat eftersom du inte sover, det stjäl också tid från dig, för att det inte är effektivt att spendera ytterligare tid på att argumentera över småsaker.

Undvik jobbiga situationer med din sambo och spara tid med hemmaträning. Det kommer att göra dig och din familj gladare, mer effektiva och du kommer få resultaten du vill ha av din träning när du tränar hemma.

#26 – Dina husdjur kommer inte titta på dig som en främling

Alla älskar vi våra djur. De är hörnstenar i våra liv och vi kan inte leva utan dem. Samtidigt vill vi ha resultat från vår träning, vilket gör att vi spenderar en hel del timmar med att träna varje vecka.

Om du tränar på gym, sitter i bilköer, väntar på bussen, tappar proteinshaken och får köa till maskinerna är chansen stor att du inte kommer att träffa dina husdjur lika ofta du som du kanske hade önskat.

Du kommer hem och ditt husdjur tittar på dig som om du vore en främling. Vem är du? Det är en konstig känsla och det kan ta mycket tid och energi att återskapa den forna relationen som du värdesatte så väl.

Undvik detta genom att spara tid med hemmaträning. Inte nog med att du kan värma upp med din hund och träna armarna med din katt kan du involvera dina husdjur på en miljard olika sätt i din träning när du tränar hemma. Främst av allt slipper de glömma bort dig och du sparar tid, energi och hjärtesorg eftersom du inte måste reparera er relation varje dag, bara för att du vill träna för resultat.

#27 – Titta på TV eller streamingtjänst medan du tränar

Du vill titta på din favoritserie, men du vill också få resultat av din träning. Du vet inte vad du ska göra för att få timmarna att gå ihop.

Serien tar 40 minuter och din träning tar minst lika lång tid. Du har helt enkelt inte tid till båda, även fast du så gärna vill.

Aha! Spara tid med hemmaträning. Då kan du titta på din favoritserie medan du tränar, eftersom du kan träna där din TV eller läsplatta är.

Då slår du ihop dessa minuter och sparar upp mot en timme varje dag, samtidigt som du får dubbelt så mycket gjort. Det är kulmen av att vara effektiv. Nytta med nöje, det vill säga.

#28 – Lyssna på ljudbok med din hemmaträning

en tjej som läser och lyssnar på ljudbok för att spara tid med hemmaträning

Ljudböcker är ett av dem mest effektiva sätt att lära sig saker på och bli mer allmänbildad. Eller en podcast!

Däremot är det, precis som din favoritserie, svårt att få tiden att räcka. Du ska båda lyssna på ljudbok och hinna med din träning.

Detta är dock ett minneblott med hemmaträning. Precis som att du kan titta på din favoritserie medan du tränar eller får välja musik själv kan du lyssna på en ljudbok medan du får resultaten du vill ha.

Du kan spara tid med hemmaträning och lyssna på ljudböcker samtidigt. Eftersom du själv väljer vad du ska lyssna på medan du tränar. Bli inspirerad och motiverad samtidigt som du får resultat. Både fysiskt och mentalt.

#29 – Skriv upp saker du ska göra efter träningen mellan set

Ingenting är så effektivt som att ha en planering för vad du ska göra och när du ska göra det.

- Läs även:  Hemmaträning - öka i styrka utan gymkort

Det ger dig en riktning och en känsla av ett syfte som gör det enkelt att fortsätta framåt och alltid veta vad du ska göra härnäst.

Dock tar en sån planering tid, ironiskt nog. Vill du samtidigt träna börjar tiden strax att falla bort. Lösningen?

Du kan spara tid med hemmaträning genom att fylla i den här planeringen mellan dina set. Gör en övning, ge dig själv 60 sekunder att skriva upp en Att Göra-lista och gör sedan nästa set. Nytta med nöje, resultat och framsteg.

#30 – Du slipper välja vad du ska ha på dig till gymmet

Kläder, kläder och åter kläder. Vad ska du ha på dig till gymmet? Vad är tillåtet och vad är du bekväm i? Detta tar onödigt lång tid.

Är kläderna rena och eller måste du kompensera och mötas halvvägs med din garderob? Detta är inget problem när du kan spara tid med hemmaträning.

Du kan ha på dig vad du vill, om så något alls. Det är helt upp till dig. Det är till och med okej att ha på sig smutsiga kläder. Vem ska döma dig?

Gör det enda rätta; spara tid med hemmaträning och få resultaten du vill samtidigt som du har på dig kläderna som du vill.

#31 – Du behöver inte fixa till dig innan träningen

Hur ser håret ut? Är det hål i byxorna eller finns det spår av BO efter ett långt arbetspass?

Visst, du ska träna och bli svettig. Du vill däremot inte känna dig ofixad innan träningen för det.

Detta slipper du genom att spara tid med hemmaträning. Du behöver inte fixa dig, tänka på odörer eller på något sätt ens se dig i spegeln innan du tränar.

Hemmaträning är isolerat och specialanpassat för fokuserade resultat. Externa faktorer som dagsformen på frisyren blir ointressanta, eftersom resultaten är det som är viktigt när du vill spara tid med hemmaträning. Därför vill du satsa alla dina kort på hemmaträning.

#32 – Du behöver aldrig vända för att du har glömt något hemma

Halvvägs till gymmet kommer du på att du har glömt ditt gymkort. Svordomarna står som spön i backen och du blir frustrerad.

Du vill inte ens träna längre. Detta kommer att färga av sig på dina resultat. Inget du vill, inte sant? Hur kan du göra för att eliminera att detta någonsin sker igen?

Förslagsvis kan du spara tid med hemmaträning, eftersom du omöjligt kan glömma ditt gymkort hemma när du tränar där.

Delvis för att du slipper ha ett gymkort från första början, men också för att du inte kan åka ifrån ditt hem när du tränar hemma. Du kan fokusera på dina resultat och att få din träning gjord efter perfektion istället för att känna frustration över glömda gymkort och annat.

#33 – Dammsug som aktiv uppvärmning

en kvinna som gör plankan som en del av sin hemmaträning

Smutsiga och dammiga golv? Det är inget du vill komma hem till efter att du har bråkat och fixat med din gymträning.

Har du tid, ork, lust eller ens en tanke på att dammsuga när du kommer hem efter jobbet? Troligtvis inte.

Därför vill du effektivisera det hela och spara tid med hemmaträning genom att dammsuga som aktiv uppvärmning.

Ta ett rum i taget på tid och försök att förbättra tiden för varje rum som du avklarar. Detta kommer att öka pulsen, skjuta din kroppstemperatur i taket och göra din kropp mer redo för att träna hårt; samtidigt som ditt hem blir rent och snyggt. Vilken kombination!

#34 – Inga långa trappor efter leg day

Tänk dig detta scenario; du har tränat stenhårt. Det var knäböj, benpress, benspark, lårcurl och vadpress. Herregud vilket bra pass, men sen kommer du ihåg.

Åh nej! Trapporna ner! Du får hålla i dig i räcket och med svajiga ben ta dig långsamt ned för trappen. Vad är detta? Exakt. Högst ineffektivt och tidskrävande.

Vad är då ett bättre alternativ än att spara tid med hemmaträning genom att slippa gå i långa trappor efter att du har tränat dina ben?

Benträning är en essentiell del av ditt träningsschema, men du vill inte spendera onödig tid med att försöka gå i trappor efteråt. Maximera dina resultat och effektivisera din vardag genom att spara tid med hemmaträning och träna benen hemma. Det kommer att ge dig resultat utan att du lägger onödig tid på långsamma trappromenader.

#35 – Du slipper sprita av maskinerna

Om du är seriös med din träning kommer du behöva en stor variation av träningsmaskiner för att få ditt pass avklarat.

Detta betyder också att du kommer behöva gå fram och tillbaka mellan pappershållaren och träningsmaskinen för att sprita av den och göra den ren – varje gång du använder en.

Det här slipper du om du väljer att spara tid med hemmaträning. Eftersom du inte har varken sprit- och papperstationer hemma eller för den delen måste sprita av ett 10-tal träningsmaskiner för att få resultat med din hemmaträning.

Detta kommer göra skillnad över en träningsvecka, ett år eller fem år. Kom ihåg; det är de små förändringarna som gör den stora skillnaden. Gör rätt – spara tid med hemmaträning och få bästa resultaten du kan ta hem.

#36 – Du behöver inte ta av vikterna från personen innan

Det här är alltid ett jobbigt moment. Personen innan dig har glömt att ta bort vikterna. När han eller hon hade lyft klart gick hon bara därifrån.

Dessutom är det inte bara en eller två viktkakor. Det är fyra eller fem. Detta blir helt plötsligt ditt jobb. Detta kräver enormt mycket tid, energi och ork.

Undvik detta och spara tid med hemmaträning genom att endast tillåta dig själv och de du bor med att träna med utrustningen du har.

Då slipper du plocka bort vikterna från personen som tränade innan dig. Skulle det däremot ändå vara så att någon har slarvat med detta kan du med enkelhet ta upp detta med personen i fråga och lösa det snabbt, eftersom du har valt att spara tid med hemmaträning och få resultat utan att skaffa dig ett gymkort.

#37 – Du kan få resultaten du vill ha utan att tänka på dessa siffror

en kvinna som gör en rumpövning med hemmaträning

Den främsta fördelen med hemmaträning är att alla dessa siffror, problem eller hinder inte blir ett bekymmer för dig.

Du slipper alla problem, tidskrävande moment och energitjuvar som tillkommer när du väljer att träna för resultat på gym.

Gör dig själv en tjänst – spara tid med hemmaträning. Det kommer göra så att du kan fokusera isolerat på att få resultat, skapa en miljö du trivs i och effektivisera din vardag.

Om ditt mål är att kunna styra över din träning själv, få resultaten du vill ha i en miljö som du trivs i kommer du att älska att du kan spara tid med hemmaträning och ta kontrollen över dina framsteg. Eftersom resultat är en tidsfråga vill du inte slösa den tid du har.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.