Connect with us

Hemmaträning

5 saker tjejer måste undvika – med hemmaträning

Published

on

en tjej som har gjort hemmaträning för tjejer och tittar ut genom fönstret

Vilka är de allra vanligaste misstagen som tjejer gör med hemmaträning och som du måste undvika som pesten?

Tjejer som vill träna, forma kroppen och bli starka med hemmaträning är oerhört motiverade.

De vill göra allt som krävs för att få resultaten de vill ha. Det finns dock ett problem med det här.

Vanliga misstag begås och resultaten blir därför inte som de hade förväntat sig, vilket blir ett problem för motivationen.

För att lyckas med ditt mål med hemmaträning vill du undvika dessa misstag, eftersom misstag är som cyanid för motivationen. När du tränar för synliga resultat. Så här duckar du dem.

Träna inte bara för kondition

en tjej som tränar kondition med hemmaträning

Konditionen är oerhört viktig och spelar en stor roll i din övergripande hälsoprofil. Om ditt hjärt- och kärlsystem fungerar optimalt gör du det också. Utan hjärtslag kan du ändå inte träna hårt, så detta är därför ett viktigt system att hålla igång.

Problemet uppstår när all träning blir konditionsbaserad. Ditt mål är att trimma kroppen och få tydligare former och linjer med hemmaträning. Då behöver du delvis gå ner i kroppsfett, men också öka i muskelmassa.

För att optimera muskeltillväxten och fettförbränningen med hemmaträning vill du se konditionsträningen som kompletterande träning. Något du gör för att hålla kroppens viktiga element igång och skapa goda förutsättningar åt den träningsform som kommer ge dig de resultat du vill ha.

Oavsett om det är långpromenader, HIIT-cardio, eller Tabata-intervaller vill du se detta som krydda, om så väldigt het chilikrydda, på din ordinarie och primära form av träning som kommer ge dig de resultat du vill ha. Träna kondition, men låt det inte dominera. Det kommer ge dig bäst förutsättningar att nå ditt mål på.

Hoppa inte över styrkan

en tjej som är stark och tränar styrketräning med hemmaträning

För att knyta an från konditionsträningen vill du inte hoppa över styrketräningen med hemmaträning. Du behöver inget gymkort, tvärtom kan du utföra all styrketräning hemma. Det du inte vill göra är att hoppa över den här formen av träning med rädslan om att du ska bli för biffig och maskulin.

- Läs även:  Träna isometriskt och bli statiskt råstark!

Sanningen är den att dina kvinnliga former endast kommer att framhävas mer om du tränar för styrka. Dina muskler kommer att växa och formas, samtidigt som ditt kroppsfett minskar och gör dina linjer mer synliga.

Kanel upphör inte att vara kanel bara för att du kryddar gröten lite extra. På samma sätt kommer din kropp och dess hormonella och biologiska egenskaper inte att förändras bara för att du blir starkare och förbättrar din kroppskomposition.

Gör styrketräning till din huvudgren med hemmaträning. Det är vad som kommer att ge dig resultaten du vill se och ha. Komplettera eller kombinera det gärna med konditionsträning, men hoppa inte över det på grund av missförstånd eller orosmoment. Du kommer få bäst resultat om du gör styrketräning till din grund med hemmaträning.

Gör inte bara underkroppsövningar

en tjej som gör armhävningar med hemmaträning

Rumpan, låren och benen överlag tenderar att bli fokus för många tjejer som tränar för resultat som syns och känns, men det finns ett problem med detta. Som även har med föregående misstag att göra. Det är att det som skapar obalanser.

Många tjejer vill inte träna så mycket bröst, axlar eller överkropp överlag. Detta med rädslan, eller åtminstone oron, att bli för stora och muskulösa, vilket skulle få underkroppen att se mindre ut. Detta kommer att skapa problem längre fram.

Anledningen till detta är för att kroppen fungerar som ett system. Det betyder att ingenting fungerar utan att påverka det andra. Även om knäböj är en underkroppsövning är hela kroppen med i rörelsen och påverkar i olika utsträckningar.

För att få en komplett fysik, minimera skador och bli övergripande stark vill du träna hela kroppen lika mycket. Vill du specialisera och modifiera en kroppsdel, eller muskelgrupp, extra mycket kan du alltid lägga till och fokusera övningar kring just den kroppsdelen. Låt det dock inte gå till överdrift. Se kroppen som en helhet och öka marginalen på träningsvolymen kring kroppsdelar och muskelgrupper du vill förbättra. Uteslut inget.

- Läs även:  5 bästa kosttillskotten - gå ner i vikt med hemmaträning

Skippa inte träningspassen för att du är hemma

en tjej som inte skippar träningspasset bara för att hon är hemma och gör hemmaträning framför tvn

Ett annat vanligt problem som många tjejer faller dit på är att de hoppar över träningen bara för att de är hemma. Är de på gymmet finns det inget snack om saken om vad som ska göras. Där är det hårt arbete och hårt arbete endast.

Hemma finns det lite mer att göra och ett hundratals saker som skriker på din uppmärksamhet. Mitt i allt detta ska du få din träning gjord. Det är lätt hänt att du skjuter på det, eftersom du ändå kan göra det sen och när du vill. Du är trots allt hemma.

Detta kommer att bli en engångshändelse, för att sedan bli en vana. När dagarna blir till veckor kommer träningen till slut att rinna ut i sanden och motivationen blir extremt svårupplivad. Eftersom du vill undvika detta som svarta döden finns det 3 strategier som du kan använda dig av för att inte tappa greppet.

  • 1) Sätt upp en veckodag och en tid där du tränar. Håll i detta som om det gällde livet.
  • 2) Identifiera och eliminera rösten som säger åt dig att det är okej att hoppa över träningen. Den är av ondo för motivationen.
  • 3) Låt dig motiveras av dina framsteg/ta hem små vinster. För varje gång du genomför ett planerat träningspass vill du ge dig själv en klapp på axeln och samtidigt spänna ögonen på nästa dag det är dags igen.
  • Det kommer att göra din hjärna mer benägen och kopplad till att vinna mer, vilket ökar motivationen och därmed dina resultat.

Fuska inte med maten

en bild på mat som ska göra att tjejer kan gå ner i vikt och bränna fett med hemmaträning

I samma veva som du lätt kan hoppa över träningen för att du är hemma kan det även smita ner en go’bit från skafferiet eller ett par skedar med iskall glass.

- Läs även:  Kom igång med hemmaträning - 5 motiverande tips

Detta vill du hålla koll på och göra allt du kan för att vara lika strikt med kosten som du är med träningen. Eftersom det är maten som gör om dina pass till träningsresultat.

Det bästa sättet att lyckas upprätthålla en god träningskost är att ha en plan. Utan en plan blir det som att sladda runt i en rondell utan någon riktig riktning. Du vill följa en inre GPS, ett syfte, som leder dig mot ditt mål.

För att verkligen spika kosten, träningen och hålla motivationen uppe så att du kan nå ditt mål vill du planera inför det. Samtidigt som du eliminerar eller springer förbi hinder i din väg. Det är det bästa sättet för dig att komma fram på.

Sammanfattning och motivation för resultat

Hemmaträning är en bra form av träning. Den ger dig inte bara goda förutsättningar för att bygga muskler och bränna fett, hemmaträning ökar också tiden du får över till annat.

När du får tid över till annat kommer du få mer gjort, vilket gör att träningen aldrig blir ett hinder eller något som dränerar din tid.

Känn styrkan i att du kan bli stark, bygga muskler och tappa kroppsfett hemma, på egen hand. Om du bara har en plan, undviker att hoppa över träningen och sätter kosten på plats finns det inget som kan stå i din väg.

Se bara till att du har rätt förutsättningar, ett starkt mindset och vet vad som är träningsmyter, så kommer du att klara av det här och nå ditt mål med hemmaträning.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.