Connect with us

Lågkolhydratkost

LCHF och styrketräning – så påverkas dina resultat

Published

on

en tjej som är trött efter att ha tränat med LCHF

LCHF för att bygga muskler, bränna fett och öka i styrka – är det optimalt eller kommer det att krascha dina resultat in i väggen?

LCHF är en lågkolhydratkost. Styrketräning är en kolhydratkrävande intensitetssport. Hur går detta ihop?

Kan du öka i muskelmassa, minska i kroppsfett och bli starkare om du äter LCHF? Måste du välja?

Det finns vissa risker som du godtar när du väljer att styrketräna med LCHF som din kostbas.

Som tur är finns det 3 livräddare som gör att du kan få alla resultat du vill ha och ändå följa den här dietmetoden. Vi kommer komma tillbaka till det alldeles strax. Först; det här!

Styrketräning lägger murverket för dina resultat

en tjej som har gått ner i vikt med LCHF

När du tränar för styrka kommer din kropp att brytas ner. För att den här nedbrytningen ska resultera i en styrkeökning, muskeltillväxt och fettförbränning behöver du tillföra fullvärdig kost.

Den här kosten måste bestå av protein, fett, vitaminer och mineraler. Den behöver också innehålla en del kolhydrater, eftersom styrketräningsresultat är kolhydratbaserade.

Dina styrketräningsresultat är alltså murverket som är din kropp. Varje pass lägger en tegelsten på dina tidigare framsteg. Detta resulterar i att du blir starkare, kan bygga mer muskler och bränna mer fett.

Skulle du äta för lite av någon kostdel eller känna att vad du ska äta för att få resultat är överväldigande kommer detta att återspeglas i de resultat du får. Detta är inte alltid till din fördel. Det finns ett knep för att undvika detta. Vi kommer att återkomma till det lite senare.

Tidigare erfarenheter med kosten

Det jobbigaste som finns när ambitionsnivån är hög är att känna en hopplöshet inför kosten. Du har testat olika dieter, räknat kalorier och försökt på egen hand.

Utan att komma dit du vill. Det tär på motivationen. Motivationen som får dig att fortsätta.

- Läs även:  Snabbguiden till att deffa: del 1 - så lyckas du med planeringen

Varje satsning har varit av stora mått där du verkligen går in för att göra det. För att äntligen nå målet och få resultaten du vill ha.

Även om du äter nyttigt och tränar hårt verkar kroppen inte vilja följa med. Midjemåttet minskar inte, styrkan ökar inte och musklerna blir inte tydligare. Vad har gått fel?

Framtiden ser ljus ut med LCHF

Sanningen är det du inte har gjort fel. Det har bara inte fungerat för dig, eftersom du inte visste om det här tipset. Hur du får resultat med styrketräning ihop med din kosthållning.

Många upplever att de för första gången ser vikten försvinna, linjerna på kroppen poppa fram och måendet förbättras när de börjar följa LCHF.

För dig räcker det dock inte bara med en viktnedgång. En viktnedgång betyder att du gör dig av med något som väger på kroppen. Detta kan vara allt från hår, armar eller vätska. Det du vill ha är fettförbränning tillsammans med din styrketräning.

LCHF fungerar bra för att bränna fett med styrketräning, men du behöver hålla koll på en viktig detalj när det kommer till dina kolhydrater. Eftersom styrketräningsresultat är kolhydratbaserade vill du inte göra det vanligaste nybörjarmisstaget som alla gör när de börjar träna med LCHF.

Smartvägar istället för genvägar med LCHF

Det finns inga genvägar till bra resultat. Riktigt bra resultat som syns och känns. Den som letar efter genvägar är otvivelaktigt mer benägen att misslyckas än den som är redo att göra jobbet som krävs.

Med det här sagt behöver det inte betyda att du kravlar dig fram i smärta, misstag och hunger. Det går att komma fram snabbare än så. Utan att leta efter genvägar. Det är att följa smartvägar.

Smartvägar är när du utför arbetet som krävs för resultatet du vill ha. Samtidigt som du undviker misstag som andra redan har gjort åt dig.

- Läs även:  4 kosttillskott som bränner sista fettet på diet

Du kommer få bättre resultat med LCHF tillsammans med din styrketräning om du inte ramlar ner i fallgroparna på vägen. Eftersom styrketräningsresultat är kolhydratbaserade hänger dessa smartvägar på att du har stenkoll på de här beprövade tipsen. För att maximera dina styrketräningsresultat med LCHF.

Viktiga detaljer när du vill bli stark med LCHF

Många säger att du inte kan bygga muskler och bli optimalt stark när du äter LCHF. Sanningen är den att du kan få precis vilka resultat du vill, men det är svårt. Svårt ifall du inte vet i vilka tyglar du ska dra.

Det svåraste med att göra misstag för att lära sig är att det gör ont på vägen dit. Du behöver veta hur du skapar en komplett planering för att nå ditt mål.

Du vill ta reda på ditt varför, du vill sätta upp viktiga datum och du vill veta hur du ska tajma dina kolhydrater. Eftersom styrketräningsresultat är kolhydratbaserade.

Detta påverkar dina resultat, eftersom pusslet först blir komplett när alla bitar faller på plats. Det blir som att hoppa in i cockpiten på ett flygplan utan att ha den obligatoriska träningen i ryggen och hoppas på att kunna flyga och landa planet. För att undvika en hård landning som förstör motivationen vill du göra allting rätt.

Mat med LCHF för att få optimala styrketräningsresultat

Eftersom styrketräningsresultat är kolhydratbaserade vill du hålla koll på dina snacks, din frukost och hur du äter överlag när du vill följa LCHF.

Du vill hitta LCHF-recept som fungerar för din vardag och recept som fungerar för styrketräning.

Framförallt vill du hitta en strategi för hur du ska äta för att LCHF inte ska påverka dina styrketräningsresultat negativt, när du vill få framsteg med din träning.

- Läs även:  3 enkla tips för att få snabbare resultat med din fettförbränning

Det är slöseri med tid att göra misstagen som andra redan har gjort, eftersom du kan använda dig av smartvägar för att komma fram utan problem. Det är inte genvägar. Det är bara du som är smart nog att undvika problem du inte måste göra. När du vill se resultat.

Kosttipsen som alltid fungerar med LCHF – för du vill undvika problem

en bild på en osttallrik som går enligt LCHF

Det bästa sättet att undvika smärta, en sjunkande motivation och tankar på att ge upp är att följa de här tipsen som alltid fungerar.

Du kan öka i muskelmassa, du kan gå ner i vikt och bränna fett. Samtidigt som du blir starkare. För att lyckas med detta behöver du undvika misstagen som alla gör i början. När du vill styrketräna med LCHF.

Svårt blir det bara om motståndet är stort. För att minska motståndet vill du undvika misstag, eftersom misstag är som gift för motivationen.

Du vill må bra, ta kontroll över dina resultat och äta vad du vill. Eftersom du vet att det går. Frågan kvarstår; är du redo att lägga allt fokus på det som kommer att ta dig hela vägen?

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Så mycket måste du sova - efter styrketräning | Styrketräning.com

  2. Pingback: 5 nyttiga snacks för att minska ditt midjemått snabbt | Styrketräning.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.