Connect with us

Hemmaträning

Kom igång med hemmaträning – 5 motiverande tips

Published

on

en tjej som gör benövningar med pilatesboll efter att ha läst motivationstips för hemmaträning och tagit tag i sin träning

Motiverande tips för att komma igång med hemmaträning – detta har du förmodligen letat efter ett bra tag.

Du har förmodligen också letat efter motiverande tips för att komma igång med träning?

Det är inte lätt att hitta den där elden som gör oss motiverade att komma igång med hemmaträning.

Eftersom vi alla letar efter motiverande tips har vi samlat de bästa för att du ska kunna komma igång med hemmaträningen – snabbare och enklare.

Den här artikeln kommer att ge dig den inspiration och motivation som krävs för att du ska få resultaten du vill ha med hemmaträning på dina villkor.

#1 – Hitta den inre drivkraften med motiverande tips

en vig tjej som gör hemmaträning och stretchövningar hemma

För att du ska nå ditt mål med hemmaträning som ska ge dig resultat som syns och känns måste du hitta en drivkraft som kommer från insidan.

Det här kan ingen annan ge dig och det är något du måste hitta själv för att förändringen och drivkraften ska ta dig hela vägen.

Den initiala lågan av motivation kan få dem första träningspassen avklarade.

För att du ska orka gå upp när alarmet ringer och göra det som krävs för nå ditt mål när du helst av allt vill somna om behöver du hitta något mer djupgående och omfattande.

Hitta var det smärtar och omfamna den känslan. Varför är detta viktigt för dig och varför måste du lyckas med hemmaträningen? Motiverande tips och tricks kan ge dig startlågan att börja, men för att fortsätta kämpa på genom motgångar och tunga dagar måste drivkraften komma inifrån.

Du måste hitta ditt varför, din anledning till varför det är viktigt för dig att komma igång med hemmaträningen och få resultatet du vill ha.

Vet med dig att du har förmågan inombords och styrkan att få träningen gjord, även de dagar där du känner för det som allra minst. Det är då som du behöver den som mest och växer som människa.

Hitta varifrån behovet till förändring härstammar och värdera det högt. Du kan alltid luta dig mot det för stöd de dagar du behöver det extra mycket.

#2 – Skriv upp målet och avskriv motstånd

en tjej som skriver upp sitt mål med hemmaträning i sin mobil

För att du ska nå ditt mål måste du först och främst ha ett mål.

Ett mål skapas när du omsätter en idé till skrivna ord på papper eller i digitalt format.

Detta är för att du så snabbt som möjligt ska kunna omsätta dessa idéer i praktiken, som sedan ska ta dig närmare det här målet.

När du har en tydlig målbild och en struktur du kan följa kommer du snabbt kunna avskriva all form av motstånd.

Är ditt mål av ofantliga proportioner kommer motståndet alltid behöva vara större än ditt mål för att du ska stanna upp och uppleva hindret som ett problem.

Om du vaknar på morgonen för att alarmet ringer kan din första instinkt vara att stänga av och somna om. Precis i detta ögonblick kommer tankarna om varför du ska gå upp och vad du måste göra för att du ska nå ditt mål.

- Läs även:  Styrkecoachen: därför är muskelkedjan aldrig starkare än dess svagaste länk

Då kommer det kortlivade motståndet att möta kylan och dra av dig täcket inte vara mätbart med den underbara känslan när du känner att du själv tog ett steg närmare ditt mål med hemmaträning.

Har du ett väldefinierat mål som du känner är viktigare att nå än vad det vore skönt att somna om kommer du hitta den inre glöden att gå upp ändå. Varje dag.

#3 – Bestäm dagar och rutiner

en kille som gör magövningar med hemmaträning

Bortom känslor, drivkraft och motivation finns det något fint i att helt praktiskt planera ut när saker ska ske.

Napoleon hade en kuslig och nästan övermänsklig precision när det kom till att förutspå var någonstans på kartan han skulle möta och erövra fienden.

Han kunde sätta ut ett stift på en plats och mycket djärvt säga hur och var han skulle lyckas med sin strategi. Till sin direkta omgivnings förvåning lyckades han läskigt ofta med sina förutsägelser med millimeterprecision.

Även om detta kan verka vara resultatet av tur eller någon annan icke-konkret kraft var det inget annat än ren skicklighet och planering.

Om du sätter upp ett mål, en riktning som du vill färdas mot, har du siktat in ditt emotionella Jag mot en mental punkt.

För att sedan göra val och agera till målets fördel vill du bestämma ut rutiner och vanor som leder dig i rätt riktning.

Bestäm träningsdagar, tider och skaffa dig ett träningsschema i förväg. Detta kommer göra att du helt utan att fråga dig om du orkar eller vill kan lita på ditt system och göra det som krävs för att nå ditt mål iallafall.

Hemligheten till Napoleons framgång var hans förmåga till extremt detaljerad planering. För att lyckas med din hemmaträning och nå ditt mål kan du öka dina chanser markant genom att sätta ut när och var träningen ska ske. Oavsett förutsättningar eller vad externa omständigheter vill få dig att känna. Du kan lita på din planering i vått och torrt.

#4 – Planera hela vägen till slutet

en plan för att gå ner i vikt med hemmaträning och spännande motiverande tips

För att du ska kunna sätta ut träningsdagar och strategier för hur och när träningen för ditt mål ska ske behöver du en röd tråd från punkt A till punkt Ö.

Det är svårt att veta vad du ska äta för att nå ditt mål, vilka motiverande tips som fungerar och vilken träning som är rätt för dig.

Trots detta finns det ett motiverande tips som gör att alla andra pusselbitar faller på plats. Något som underlättar för alla dina val och snabbt gör dig medveten om det du gör är rätt eller fel för ditt mål.

- Läs även:  Varför hammer curls är den bästa övningen för att bygga armar

Du kan alltid ställa valet mot slutmålet. Du har alltid möjligheten att fråga dig själv om det du gör är rätt och om det kommer att gynna ditt mål.

Om du äter en pizzaslice idag kommer det inte göra dig gott om ditt mål är att gå ner i vikt. Hur vet du det? För att du ställde frågan; ”Kommer detta ta mig ett steg närmare mitt mål?”

Är svaret på den frågan Nej gör du bäst i att undvika det som pesten. Detta kan du applicera i alla situationer. Är den här övningen rätt för mitt mål?

Ibland kan svaret verka oklart, även fast du vet att det inte är fel. Då kan du med enkelhet läsa en artikel eller söka dig fram på internet för att backa upp ditt beslut med fakta och motiverande tips.

Vad du än står inför eller hur pass omfattande valet eller beslutet verkar kan du alltid ifrågasätta det och ställa det inför förhör mot ditt mål. Kommer alkohol förbättra dina resultat med hemmaträning och dina chanser att nå ditt mål? Med den här strategin kan du aldrig misslyckas.

#5 – Acceptera att varje dag inte blir perfekt

en man som gör magövningar med hantlar och redskap hemma

När du har planerat allt till perfektion, du går upp i tid och du gör din träning och dina matlådor finns det alltid en procentuell chans att något, eller allt, går fel den dagen.

Du kan inte kontrollera och påverka allt. Om du tänker på det i procent är ditt inflytande i världen på den lägsta marginalen.

Detta får inte avskräcka dig. Detta motiverar dig, eftersom du håller ett stryptag om det som är ditt och är inom din kontroll som om det hängde på livet.

Samtidigt som du värderar det du kan påverka vill du släppa det du inte kan förändra ur fokus och endast låta det passera förbi. Acceptera att alla dagar inte blir perfekta.

Ibland sover du bra, men vaknar ändå upp med en känsla av att du knappt har sovit en minut. Orken är inte alltid där och motiverande tips kan verka som de mest urvattnade och tjatiga klyschorna som människan har skådat.

Detta påverkar dig inte och det försämrar inte dina resultat, eftersom du var förberedd på det och känner igen när det sker.

Planerar du allt till perfektion och har ett så nära fläckfritt utförande som det bara går finns det inget mer som du kan göra än att acceptera de dagar där saker och ting bara inte klaffar. Det är naturligt och ingenting du borde lägga fokus på.

Spara hellre energi, både fysiskt och mentalt, till dagen därpå. För alla som har tränat länge vet att ett kortlivat tecken på svaghet är det ultimata beviset på att en styrkeökning kommer att ske innan du hinner spekulera över det. Bli inte avskräckt, bli motiverad och känn kontrollen i att du inte tappar den. Du laddar om med vetskapen om att du snart kommer att bli starkare och få bättre resultat med din hemmaträning.

- Läs även:  Bygga muskler med LCHF - bra eller dåligt?

Sammanfattningsvis

en tjej som tittar in i kameran och har precis blivit klar med hemmaträning

För att lyckas med ditt mål med hemmaträning, med eller utan motiverande tips, vill du balansera upp dessa 5 avgörande faktorer.

  • Ha hjärtat på rätt plats – finn din inre glöd och hitta ditt varför på rätt ställe. Det kommer att påminna dig om varför detta är viktigt för dig. Speciellt de dagar du helst av allt vill ge upp.
  • Föreviga målbilden och eliminera motståndet – skriver du upp ditt mål blir det konkret. Eftersom det är lättare att nå mål som är konkreta kommer det också bli lättare att krossa allt motstånd när du vet vart du är på väg. Skriv ner ditt mål. Klart och tydligt.
  • Planera ut var och hur – när du har en tydlig målbild och är emotionellt synkad med den vill du skapa en plan som tillåter dig att göra rätt saker när lusten sviker dig. Planera ut var, när och hur träningen ska ske. Det kommer ge dig svängrum att bli motiverad och taggad på att träna när du har bestämda dagar och tider när det ska ske. Vänd det till din fördel och träna på kommando, för att nå ditt mål på bästa möjliga tid.
  • Sätt ut slutpunkten vid redan vid start – om du är osäker på om ett beslut kommer att gynna dig eller inte vill du ställa det mot ditt slutmål. För att kunna göra detta vill du planera ut ditt mål redan från start. När din målbild är tydlig kommer besluten bli enklare, eftersom du vet om de adderar eller subtraherar från dina chanser att nå ditt mål. Bestäm dig i förväg för att nå hela vägen.
  • Acceptera det du inte kan påverka – även om du planerar allt till perfektion, har hjärtat på rätt ställe och tränar de dagar du ska finns det fortfarande en variabel i det okända. Du kan inte kontrollera allt och ibland kommer passen, sömnen och maten inte fungera som de ska. Detta är okej. Detta motiverar dig, eftersom du vet att en styrkeregression är ett tecken på att en ökning snart tar form. Se det som lugnet före stormen och inte som ett misslyckande när du vill nå ditt mål med hemmaträning. Du vet bättre än så. Hur skulle du känna dig när du når ditt mål?

 

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.