Connect with us

Hemmaträning

5 bästa kosttillskotten – gå ner i vikt med hemmaträning

Published

on

en bild på ett proteinpulver för hemmaträning som är ett av dem bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt

Bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt med hemmaträning – här är vår Topp 5-lista!

Du håller förmodligen med om att det inte är lätt att välja rätt kosttillskott.

Vilket proteinpulver är bäst, behöver du PWO och fungerar verkligen kreatin?

Krångligt, inte sant?

Vi har gjort det enkelt för dig genom att samla de 5 bästa kosttillskotten som du behöver för att gå ner i vikt med hemmaträning.

Vad du kommer lära dig!

Efter den här artikeln kommer du förstå exakt vad du behöver för att nå ditt mål…

…och vad du kan strunta i.

Innan vi går igenom vår topplista behöver vi komma överens om ytterligare en sak.

Läs vidare:

Syftet med kosttillskott för hemmaträning

en bild på de bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt och bränna fett med hemmaträning

Hemmaträning är en effektiv träningsform som möjliggör att du kan få resultaten du vill ha, utan att behöva gå till ett gym.

Anledningen till detta är för att din kropp reagerar likadant på träning oavsett var träningen faktiskt sker.

Armhävningar kommer ge dig samma resultat om du gör dem på gymgolvet som i ditt vardagsrum – den enda skillnaden är egentligen att hemmaträning gör att du kan spara tid.

Eftersom träningen fungerar likadant för kroppen oavsett var träningen blir av avslöjar det också en sanning om kosttillskott för hemmaträning – och hur de fungerar för att gå ner i vikt.

Så fungerar kosttillskott och hemmaträning

Kosttillskott fungerar och de fungerar bra. Anledningen till att de ibland inte ger användarna de resultat som efterfrågas är för att resultaten inte står i linje med vad kosttillskotten kan leverera.

Här kommer förklaringen:

Ett proteinpulver kan hjälpa dig att bygga muskler eftersom ditt proteinintag ökar. Detta betyder inte att pulvret i all sin enkelhet kommer att göra speciellt mycket för din muskelmassa.

Anledningen till detta är för att kosttillskotten kommer, och bör alltid komma, efter ditt kostschema. Vad betyder det här?

Bästa kosttillskotten med ditt kostschema

en bild på ett mellanmål från ett kostschema med hemmaträning

För att gå ner i vikt med hemmaträning – eller någon annan form av träning för den delen – behöver du hålla koll på vad du äter.

Det går att sköta träningen perfekt och äta ett dussintal med kosttillskott utan att gå ner i vikt om kostschemat inte styrs av ditt mål.

Om vi vänder på det kan du äta exemplariskt samtidigt som du tränar sporadiskt och endast äter ett eller två kosttillskott och nå ditt mål utan problem.

Det är för att du lättast och mest linjärt skapar ett energiunderskott med hjälp av kosten. Lägger du sedan till dessa Topp 5-kosttillskott på detta kommer det att vässa din viktnedgång, men inte innan dess. Varför?

Kosttillskott eliminerar näringsunderskott

Anledningen till att du vill titta på kosten först är för att det avgör vilka kosttillskott du behöver för att nå ditt mål – med optimal hälsa.

Kosttillskott är nämligen till för att jämna ut näringsunderskott, inte för att höja redan positiva värden.

Tänk så här:

Om du har för lite magnesium kan du ta ett magnesiumtillskott för att höja dina värden. Skulle du ha nog med magnesium kommer inte ett kosttillskott ge dig några mätbara fördelar. Det är dock skillnad på vitaminer och mineraler.

Vitaminer eller mineraler

I första hand vill du titta på hur långt du kan komma med kosten. Det är vi överens om.

Sen vill du se om ditt kostschema behöver kompletteras med kosttillskott. I första hand vitaminer och mineraler, eftersom de är livsavgörande och du måste få i dig nog.

- Läs även:  4 minuters fettförbrännande hemmaträning för tjejer

Däremot kan det vara viktigare med mineraler än vitaminer, eftersom det kan vara svårare att få i dig nog med mineraler via kosten. Det tycker även världens bästa styrkelyftare genom tiderna.

Efter att du har skaffat dig rätt kostschema för ditt mål, optimerat dina vitaminer och mineraler för att lyckas med din hemmaträning vill du gå direkt på det roliga – 5 bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt med hemmaträning.

5 bästa kosttillskotten – för att gå ner i vikt med hemmaträning

Nu börjar det roliga! Efter att du har optimerat din kost, fixat träningsschemat och spikat att alla mikronäringsämnen är på plats vill du titta på vad som kallas för prestationshöjande kosttillskott.

Detta är kosttillskott som gör att du kan träna hårdare, längre och med en högre intensitet – detta kommer att ge dig bättre resultat av båda din träning och ditt kostschema.

Vi har valt ut de 5 bästa kosttillskotten som kommer att maximera dina prestationer med hemmaträning. Dessa kosttillskott kommer att ge dig energi och ork.

Välj ett, eller fler, som passar ditt mål allra bäst – för att du ska få resultaten du vill ha med hemmaträning.

Kreatin

en bild på två sorters kreatin

För att orka mer, få energi och ge musklerna kraft att klara av en hög intensitet vill du testa kreatin. Kreatin finns naturlig i kroppen och är en del av det energisystem som du tränar med under hård styrketräning – eller intensiva intervaller.

När kreatin bryts ner skapas explosiv energi som musklerna använder för att träna. Efter att ditt naturliga kreatin är slut kommer kroppen att ta av inlagrade kolhydrater.

Därefter kommer laktat att ansamlas, vilket ger känslan av att du inte kan spänna åt musklerna mer. Här måste syre återinföras i blodet och till musklerna. Här laddas även kreatinet om i kroppen.

Kroppens egna kreatinresurser är dock mycket begränsade. Genom att tillföra kreatin i tillskottsform ökar du kroppens ranson och möjliggör för mer explosiv och uthållig träning.

Explosiv träning med kreatin monohydrat

Detta kan göra att du orkar göra fler reps, ta mer vikt och träna längre. Allt detta kan komma att bli bidragande faktorer i ditt slutresultat.

Därför kan du med fördel supplementera med kreatin – för att få maximala resultat med hemmaträning. Ett problem med kreatin är dock att det finns lika många sorter kreatin som det finns gram i påsen. Detta skapar en förvirring – inga problem för dig!

Du kan med fördel satsa på kreatin monohydrat. Det är den mest efterforskade och effektbevisade formen av kreatin.

Det är även en av dem mest kostnadseffektiva varianterna, så du får mer resultat och mer pengar kvar i plånboken, samtidigt som du går ner i vikt med hemmaträning.

Proteinpulver

en tjej som dricker proteinpulver som är ett av dem bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt med hemmaträning med

Som vi diskuterade i början är proteinpulver ett effektivt och praktiskt sätt att öka ditt proteinintag på, men det kommer inte ge dig några anmärkningsvärda framsteg endast i samband med användandet.

För att fördjupa oss i detta kan du dock se det så här: om du har ett bra proteinpulver som du gillar kommer du alltid kunna ta med dig det.

Har du alltid bra näring och proteinpulver med dig ökar chansen att du får i dig nog med protein, vilket under flera månaders tid kommer göra skillnad för dina resultat.

- Läs även:  Så fixar du buktrycket - och ökar din knäböj

Inte nödvändigtvis för att du tog ett proteintillskott, utan med anledning av dem praktiska fördelarna och att du alltid kan få i dig rätt näring vid rätt tillfälle. Hur väljer du rätt proteinpulver?

Välj rätt proteinpulver för att gå ner i vikt

För att välja rätt proteinpulver vill du först och främst titta på dina personliga preferenser.

Vill du ha ett vassleprotein, veganproteinpulver eller någon annan sort? Sanningen är den att alla proteinpulver fungerar, eftersom de har en uppgift som de ska prickskjuta.

Det enda detaljen som du behöver hålla koll på är om ett proteinpulver innehåller mer fett och kolhydrater än ett annat proteintillskott.

Utöver detta kan du med fördel gå på smak och tycke, eftersom det handlar om att möta ett behov och inte att vrida på detaljer. Välj det du gillar mest för att nå ditt mål med hemmaträning.

Pre-Workout; eller PWO

Ibland har du inte sovit lika bra som du hade önskat. Kanske har du missat en matlåda och klockan börjar närma sig träning. Orken är helt enkelt inte där.

I detta läge kan det bli högaktuellt med att ta en PWO, eller en Pre-Workout-shake. Detta är ett av dem 5 bästa kosttillskotten eftersom det kan göra de mest segstartade träningspassen till ett av dem mest minnesvärda.

Ett Pre-Workout-tillskott innehåller oftast någon form av koffein, vitaminer, mineraler och andra ämnen som kan ge dig energi inför träningspasset.

Detta kosttillskott kan även göra att du, tillsammans med kreatin, orkar mer intensitet och fler reps. Du vill däremot inte ta det för ofta, för att effekten avtar och du kommer vilja ta fler portioner. Spara det till dagarna du verkligen behöver dem.

Fettförbrännare

en bild på fat burners eller fettförbrännare som är ett av dem bästa kosttillskotten som finns för att lyckas gå ner i vikt med hemmaträning

För att gå ner i vikt och bränna fett med hemmaträning och de bästa kosttillskotten du kan skaffa är en fettförbrännare på de allra flesta tungor när ämnet kommer upp.

Fettförbrännare fungerar, och de fungerar bra. Dock inte nödvändigtvis på det sättet som många tror att de gör.

När du har gått ner ett par kilo, börjar bli lättare i kroppen och ditt kroppsfett börjar minska kommer vissa negativa effekter att uppenbara sig.

Du kommer bli trött, få svårare att sova och din hunger kommer att gå upp eftersom hungerhormonerna signalerar till din hjärna att kroppsfettet börjar bli lågt. Introducera fettförbrännaren!

Därför fungerar fettförbrännare med hemmaträning

Precis som med en Pre-Workout kan en fettförbrännare vara den där extra sparken i baken när du inte orkar träna på topp. Det kan vara en trött dag på grund av dålig sömn eller så har du bara låg energi för att du har gått ner i vikt under några veckor.

Oavsett anledningen kan en fettförbrännare ge dig mer energi så att du orkar träna mer när du är trött. När du orkar träna mer fastän du är trött kommer du göra dig av med fler kalorier.

Gör du dig av med fler kalorier kommer du att bränna mer fett, därav namnet fettförbrännare. Det gör inte att du bränner mer fett bara av att ta kosttillskottet.

Däremot kan det ge dig energin för att utföra träningen som genererar exakt det resultatet. Välj det som passar dig, men kom ihåg det här händelseförloppet. Det är för att börja med realistiska förväntningar.

- Läs även:  Spara pengar och träna hemma - 5 smarta knep

Maltodextrin

en bild på en kille som håller i en shake med maltodextrin

Eftersom bra resultat kommer efter intensiv träning behöver du energi nog för att träna på en explosiv nivå. Här kan ett maltodextrinpulver vara ditt kosttillskott.

Maltodextrin är rena kolhydrater som kroppen kan ta upp, absorbera och använda nästintill direkt efter att du har fått i dig din shake.

Efter att din kropps kreatinförråd har blivit förbrukat kommer dina muskler att vilja använda inlagrade kolhydrater. Dessa kolhydrater är resultaten av de sockerarter du får i dig efter träningspasset.

Sen har du energin som din kropp och hjärna använder för att hålla fokus och skicka rätt signaler till musklerna. Det är kolhydraterna du får i dig innan och under passet. Båda dessa behov kan mötas av maltodextrin.

4 tillfällen för maltodextrin och hemmaträning

Det finns 4 tillfällen under en dag som det finns ett syfte för dig att ta maltodextrin, eller ett kolhydrattillskott.

Det första tillfället är cirka en halvtimme innan passet. Många upplever att de får som mest energi när de tar maltodextrinpulvret ungefär 30 min innan passet.

Då hinner också din kropp absorbera dem och jämna ut insulinet som skickas ut i samband med intaget.

Det andra är precis innan passet. Det finns en del som får ut mest av att ta maltodextrin precis innan passet för att träna explosivt. Tredje scenariot är om du tränar mer än 45-50 minuter.

Maltodextrin för maximala resultat

Då kan du behöva fylla på med maltodextrin under passets gång för att orka fortsätta träna på en bra nivå.

Det sista tillfället är efter träningspasset. Här har du dränerat dina muskler och din kropp på kolhydrater. För att orka träna imorgon vill du fylla på musklerna med ny energi.

Detta gör du bäst genom att svepa en maltodextrinshake direkt efter passet. Viktigt att poängtera är dock att du inte borde dricka alla fyra shaker. Välj ut en eller två scenarion.

Förslagsvis direkt innan och direkt efteråt; för att få maximala resultat av din hemmaträning.

Sammanfattning – 5 bästa kosttillskotten

en bild på olika kosttillskott i starka färger

Det första du vill titta på är ditt kostschema. Äter du nog med protein, kolhydrater och fett? Behöver du komplettera med vitaminer och mineraler?

Därefter vill du spika ditt träningsprogram genom att skippa gymmet och köra på hemmaträning istället. Lägg upp en tydlig plan för hur du ska nå ditt mål.

På detta kan du välja ut ett, eller fler, kosttillskott som kommer att förhöja din prestation. Kan du träna hårt samtidigt som du går ner i vikt kommer du att bränna mer fett, eftersom du förbrukar fler kalorier.

Kom ihåg – välj kosttillskott för ett specifikt mål. Det är spännande och du blir lätt exalterad av alla etiketter. Genom att skapa ett tydligt mål innan du går in i kosttillskottbutiken ökar du dina chanser att välja rätt; för det är ditt mål som ska nås med de bästa kosttillskotten du kan hitta.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.