Connect with us

Hemmaträning

Spara pengar och träna hemma – 5 smarta knep

Published

on

En tjej som räknar hur mycket hon göra och spara pengar genom att träna hemma istället för på gym

Kan du spara pengar genom att träna hemma istället för att gå till ett gym?

Ditt mål är att få resultat med hemmaträning samtidigt som du sparar in pengar genom att skippa gymmet. Sant?

Då kommer du gilla den här artikeln där vi har samlat 5 smarta knep för hur du kan få resultaten du vill ha, samtidigt som du kan spara pengar.

Med hjälp av det senaste inom träningsvärlden går vi igenom vad du borde fokusera på för att nå ditt mål och vad du kan strunta i.

Du kommer få 5 smarta tips i slutet av den här artikeln, men först vi vara på det torra med varför hemmaträning är mer effektivt än träning på gym.

Hemmaträning istället för gym för att spara pengar

Det finns många motgångar när det kommer till att skaffa ett gymkort.

Månadskostnaderna är höga, bindningstiden avskräckande, och uppsägningen flera månader lång.

Det är otäckt att binda upp sina pengar på det sättet, för att sen dessutom passa stängningstider och trängas bland andra.

Ett bättre sätt måste väl finnas där du kan spara pengar och få resultaten du vill ha – utan att stå i kö till träningsredskapen?

Hemmaträning är effektivt

En av dem största fördelarna med att skippa gymmet och satsa på hemmaträning är att du får mer tid över till annat.

Du behöver inte passa några öppettider eller trängas bland andra som vill träna. Träningen sker helt och hållet på dina villkor.

Samtidigt som du inte låser upp dina pengar i ett gymmedlemskap som du inte vet om du vill ha om 6 månader.

Eftersom du sparar pengar och kan träna när du vill med hemmaträning borde det vara bättre än gymträning? Låt oss gå in på djupet med dessa 5 smarta knep för att spara pengar med hemmaträning.

- Läs även:  9 utsökta recept på proteinpulver i gröt

1 – Du slipper gymkortet

Två tjejer som är glada över att de kan spara pengar genom att skippa gymmet

Det första du tänker på som är en fördel med att spara pengar med hemmaträning är att du slipper binda upp dig på ett gymmedlemskap.

Du kan känna dig motiverad till att träna och att lyfta tungt, men sen kan något oväntat inträffa. Du kanske ska flytta eller av någon annan anledning inte kan besöka gymmet.

Då är en bindningstid på ett gym du inte kan besöka det sista du vill ha på ditt samvete och i din plånbok. Därför kan du spara pengar genom att träna hemma och få resultaten du vill ha.

Skippa gymmet helt och skaffa en träningsplan för hemmaträning som maximerar dina resultat. Det kommer göra att du får mer pengar över till annat, samtidigt som du inte binder upp dig på något du kanske inte kan använda i framtiden.

2 – Mindre resekostnader

En tjej som är upprörd över att hennes plånbok är tom eftersom hon tränar på gym

En annan faktor som gör stor skillnad vid månadsskiftet är resekostnader. Oavsett om det handlar om buss, bil eller tåg kostar det att åka fram och tillbaka till gymmet.

Addera insparade respengar på gymkortet du aldrig skaffade, samtidigt som du fick träningsresultat ändå, och du är på god väg till att ha startat ett sparkonto.

Resan fram och tillbaka till gymmet kan bli en kostsam historia. Speciellt ifall bilen går sönder på vägen och du behöver akutlaga den.

Detta slipper du med hemmaträning och är därmed ett sätt för dig att spara pengar på, eftersom du slipper spendera dem på att åka fram och tillbaka till gymmet.

3 – Tid är pengar

En bild på pengar och en alarmklocka som symbol för att tid är pengar när du har som mål att spara pengar med hemmaträning

Alla har vi samma antal timmar per dag. De verkar dessutom aldrig riktigt räcka till, eftersom de tar slut innan vi har hunnit göra allt vi vill.

- Läs även:  Hemmaträning för ryggen - så undviker du skador

Du kan inte lägga till fler timmar på dygnet, men du kan ta bort och fria upp timmar från aktiviteterna du gör varje dag.

Eftersom tid är pengar kommer du att spara pengar när du tränar hemma istället för att åka fram och tillbaka till gymmet varje dag.

Gör jobbet som krävs för att få resultatet du vill ha, samtidigt som du sparar tid, respengar och slipper ha ett gymkort. Då får du tid till annat och hinner med fler saker per dag, samtidigt som du får resultaten du drömmer om.

4 – Du slipper godiskylen

En asiatisk man som plockar ut en gigantisk chokladtårta ur godiskylen

Efter träningen står den helt plötsligt bara där. Kylen. Full med proteinbars, efterträningen-shakes, och olika sorters godisbitar i förklädnad.

Du vet att du inte borde, men du har ändå tränat och kan unna dig något gott. Därför åker kortet i, du väljer din vara, pengarna dras och du är 300 kcal lyckligare.

Detta kanske inte verkar som någon synd, men 30 SEK per träningstillfälle är 600 SEK i månaden ifall du tränar fem gånger i veckan på gym. Plus resekostnader, tiden och gymkortet. Detta är inte en bra plan för att spara pengar.

Detta slipper du helt med hemmaträning, eftersom du själv väljer vad du vill ha i din kyl. Dessutom kan du blanda dina egna shakes som ger dig bättre resultat istället för att låtsats vara nyttiga proteinbars som bara minskar innehållet på ditt bankkonto. Därför vill du ta till dig av punkt 5.

5 – Spara pengar och lägg det på resultat istället

En tjej som vet hur man kan spara pengar och fokusera på resultat istället genom att köpa proteinpulver och bygga muskler

Eftersom du kan spara pengar på både gymkort, resekostnader, tid att åka fram och tillbaka.

- Läs även:  Sheikos grundprinciper för träningsprogram - som gör dig maximalt stark

Samtidigt som du duckar godiskylen som varje gym har kan du lägga 100% av ditt fokus på att få maximala resultat med hemmaträning.

För att få de bästa resultaten som du kan få genom att träna hemma vill du se till att din kropp har nog med näring för att du ska nå ditt mål.

Plus att du vill ha nog med energi innan träningspassen för att du ska orka träna hårt nog. Därför får du det här bonustipset som kommer att optimera dina resultat och göra att du kan bränna fett och bygga muskler med hemmaträning.

Bonustips för att spara pengar och få resultat

Kosten och träningen samspelar för att ge dig de resultat du vill ha, men det finns en faktor som vi ännu inte har tittat noga på.

  • Vilka kosttillskott är bäst för att gå ner i vikt med hemmaträning?

För att du ska få resultaten du vill ha, samtidigt som du sparar pengar genom att träna hemma, har vi samlat de 5 bästa kosttillskotten för att gå ner i vikt med hemmaträning i en komplett lista.

Kommer du ihåg hur du kan fokusera på att få resultat när du inte tränar på gym? Läs vår lista över de 5 bästa kosttillskotten för hemmaträning för att nå ditt mål.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.