Connect with us

Hemmaträning

57 anledningar att skippa gymmet med hemmaträning

Published

on

en tjej som gör plankan för att hon ska skippa gymmet och köra stenhårt med hemmaträning istället

Kan du få resultaten du vill ha genom att skippa gymmet och köra hemmaträning istället? Här är 57 anledningar till varför svaret på den fråga är Ja!

Många som vill börja träna är osäkra på ifall de verkligen behöver ett gymkort eller ifall de kan skippa gymmet helt och hållet.

Det kan kännas obekvämt, det kanske är långt att åka eller så tillåter inte plånboken flera hundra kronor i månaden endast för att stå och köa till halvtrasiga maskiner.

Hemmaträning är en av dem mest effektiva och resultatdrivna träningsformer som finns. Det är också i många fall bättre än gymträning, eftersom träningen som blir av är den som ger dig resultat.

Här får du 57 anledningar till varför du borde skippa gymmet för att få resultaten du vill ha med hemmaträning.

1 – Du slipper stressa iväg till gymmet

Vi har alla upplevt det. Vi vill få träningen gjord, men ibland arbetar klockan i motvind.

Det känns stressigt att hinna med allt. Jobbet, familjen, sömnen och maten. På detta ska du hinna träna på ett gym. Lösningen?

Din lösning är att helt skippa gymmet och träna hemma istället. Då slipper du stressa iväg till gymmet för att få din träning gjord.

Hemmaträning är en bra lösning för resultatdriven träning som ger dig resultaten du vill ha; utan att skaffa ett gymkort och känna stress över det.

2 – Du slipper bry dig om öppettider

Den värsta känslan med att träna på gym är när man stressar iväg efter jobbet för att komma fram efter stängning.

Kanske ännu mer stressigt är det att komma in precis innan stängning, få upp en bra känsla och pump, för att sedan behöva avsluta passet i förtid och gå hem. För att slippa betala för att larmet går och ett vaktbolag kommer.

När var det sist du hade öppettider hemma? Du slipper stressa mot klockan, du behöver inte anpassa dig efter öppettider och du måste absolut inte avsluta träningen i förtid med hemmaträning.

Om du helt och hållet kan skippa gymmet och träna hemma kommer dina stressnivåer gå ner, eftersom du inte behöver anpassa dig efter några öppettider. Detta maximerar träningsglädjen och optimerar dina resultat med hjälp av hemmaträning.

3 – Inget medlemskap eller uppsägningstid

Ett beslut som du inte vill ta är att ha ett dyrt medlemskap som dessutom har en uppsägningstid och ett år i bindningstid.

Du färdas snabbt i livet och utvecklas fort. Du vet inte var du befinner dig om ett år. Därför vill du inte ta ett beslut om att fastna för länge på ett och samma ställe.

Eftersom du inte vill binda upp dig i ett snårigt medlemskap med bindningstid vill du skippa gymmet med hemmaträning.

Här kan du träna på dina villkor, utan en fast månadskostnad som endast är till för att du ska kunna få din träning gjord. Här är hemmaträning i sitt esse.

4 – Du slipper stå i kö till träningsredskap

Det här är något som kan dränera både pump och träningsglädje. Du vill inte köa till träningsredskapen när du är som mest driven och motiverad till att träna.

Ingen vill göra alternativa övningar när du har siktet inställt på primärövningen. Därför vill du inte stå och köa eftersom du vill träna för resultat med övningen du har på ditt träningsschema.

Om du istället skulle skippa gymmet och träna hemma med hemmaträning kommer du slippa att stå i kö. Du kan göra övningarna du ska göra, när du ska göra dem, utan att behöva vänta.

Eftersom inga okända personer kommer att slåss med dig om vem som kan ta just det här hantelparet först. Det är fördelen med att skippa gymmet och köra hemmaträning istället.

5 – Du får mer tid över om du kan skippa gymmet

Tänk dig tanken att helt stressfritt kunna träna på morgonen eller inte behöva skynda dig till gymmet efter jobbet.

En fördel med att skippa gymmet och köra stenhårt med hemmaträning är att du får mer tid över till annat.

Du behöver inte gå i ändlösa trappor mellan träningen och ombytesrummet. Du slipper ta dig till gymmet och köa till maskinerna eftersom alla tränar samma tid på dygnet.

Med hemmaträning kan du inte bara effektivisera träningen genom att slippa vänta på att redskapen ska bli lediga, du har också nära till ditt vardagsliv så fort träningen är slut. Skippa gymmet, kör hemmaträning; eftersom du får mer tid över till annat.

6 – Du är mer kreativ med hemmaträning

I en värld där allting blir serverat och all gymutrustning som vi känner till finns uppdukad framför tappar vi snabbt vår uppfinningsrikedom och kreativitet till smidighetens och bekvämlighetens fördel.

De största av konstnärer upplever kulmen av sin kreativitet när de har färre verktyg att arbeta med. De måste uppfinna hjulet varje dag för att ta sig fram, eftersom det maximerar kreativiteten.

Du kan välja att se ditt begränsade utbud av redskap som en förbannelse eller som en kreativ välsignelse.

Om du inte har tre olika vinklar på benpressen kommer detta göra dig mer kreativ med din träning, vilket ökar träningsglädjen. När du är glad för att du tränar kreativt kommer du få bättre resultat, eftersom det gör att du får ut mer av din träning genom att skippa gymmet och gå stenhårt på hemmaträning.

7 – Det är nära till maten efter träningen

Vi älskar alla att äta. Mat är livet, så vad vore väl bättre än att ha nära till maten? Du har förmodligen tränat långt hemifrån och känt blodsockret dyka ner i marken, utan någon mat i sikte.

Detta är inte bara dränerande för energin, det gör också att kroppen utsöndrar ett stresshormon som gör att du bryter ner muskelmassa som energi. Eftersom du inte vill bli av med dina träningsresultat vill du äta efter passet.

Det är här som hemmaträning är så ultimat. Inte nog med att du slipper köa till olika maskiner och att du blir mer kreativ. Du kommer också få bättre resultat eftersom du har nära till maten.

Snabba kolhydrater och protein direkt efter träningspasset och du är redo att fortsätta din dag. Slipper du vänta 20-30 minuter för att du måste åka hem kommer detta att öka dina resultat, eftersom du alltid har snabb tillgång till näringsrik mat att äta efter passet.

8 – Du slipper dela dusch med andra på gymmet

Vad är väl värre än att köa till maskiner och hantlar? Jo. Det är att köa till duschen på gymmet.

Hur kul är det egentligen att duscha i någon annans efterträningsvätskor? Inte särskilt kul alls, faktiskt.

Detta hygienproblem slipper du om du kan skippa gymmet och både duscha och träna hemma.

Dessutom kommer ingen störa dig när du duschar. Skulle någon mot förmodan duscha med dig är det nog i samtycke och därmed en mycket angenäm upplevelse ändå.

9 – Du undviker stängda träningslokaler på högtider

Det här är ett problem som de allra flest har upplevt. Du är råpeppad på att träna. Du är maximalt laddad. Du åker till gymmet, stämplar ditt kort, rycker i dörren och det är stängt.

Oavsett om det är julafton, påskdagen eller midsommar har de flesta gym stängt. Detta är förödande för din motivation och dina resultat. Vill du ha kontroll över detta?

Skippa gymmet och satsa på hemmaträning, eftersom hemmaträningen aldrig stänger på helgdagar eller högtider. Om du inte själv väljer det.

Med hemmaträning har du full kontroll på när och om träning kommer eller kan bli av, eftersom endast du med din nyckel och din viljestyrka väljer ifall du ska träna eller om du ska ta det lugnt på högtiden.

10 – Du behöver inte fundera på onödig gymutrustning

Det är inte lätt att veta vad som fungerar för ditt mål. Vilken vinkel ska du använda dig av i hantelpressen, vilken benpress är mest ultimat för att bygga en snygg rumpa och var ska kabelfästet sitta för att göra flyes som bygger imponerande bröstmuskler?

Allt detta slipper du eftersom hemmaträning är rättfram och utan massa onödigt trams. Hemmaträning är resultatfokuserad träning som endast bryr sig om dina framsteg.

Skippa gymmet och satsa på hemmaträning eftersom du inte behöver glamorösa och onödiga alternativ på övningar som redan fungerar i sin ursprungsform.

Detta friar upp hjärnkapacitet och du får energi över till annat, samtidigt som du får bättre resultat än personer som står och kliar sig i huvudet på gymmet och inte vet var de ska börja för att de har för många alternativ.

11 – Du får välja musiken själv

Få saker kan få dig så uppumpad och peppad på att träna som rätt musik. Precis på samma sätt fungerar dålig musik för att trycka ner din motivation i sanden med huvudet före.

När du väljer att skippa gymmet och satsa stenhårt på hemmaträning har du även full kontroll över musiken du lyssnar på när du tränar.

Du kan blasta på stentung hårdrock på högsta volym, pumpande EDM eller varför inte dra ett ryggpass till Best of Schalger?

Oavsett vilken musik som får igång dig spelar det ingen roll, eftersom du får spela vad du vill, när du vill och hur högt du vill. Eftersom du har valt att hoppa över gymmet och träna hemma istället.

12 – Ingen frågar dig hur många set du har kvar

Vad är väl mer störande när du är inne i träningen än att någon kommer fram och frågar dig hur många set du har kvar?

Är du riktigt driven och tränar för seriösa resultat vet du aldrig hur många set du har kvar. Du är färdig när du är färdig. Det är allt du vet.

Detta slipper du helt om du väljer att skippa gymmet och gå huvudstupa in för att maximera dina resultat med hemmaträning.

Det värsta som kan hända är att någon ur din familj frågar dig hur många set du har kvar när du redan har tränat i tre timmar. Då är det befogat och det kanske är dags för dig att ta en liten paus, men innan dess är hemmaträning extremt bra för resultatfokuserad träning.

13 – Du kan vila direkt efter passet

Efter passet är du trött och om du har tränat riktigt hårt kommer du vilja vila efter passet. Eftersom du tar ut dig till den milda grad att du vill lägga dig ner.

- Läs även:  Hemmaträning för tjejer - 7 tips för att tona magen

Detta blir lätt ett problem ifall du försöker sova kvar på gymmet eller kvarta på parkeringsplatsen utanför. Det är långt hem och du vill bara lägga dig ner. Lösningen?

Hemmaträning gör att du kan vila hemma i tryggt förvar direkt efter träningen. Du slipper sitta svettig i bilen, på bussen eller på tåget.

Du kan träna färdigt, maxa dina insatser för att sedan ta det lugnt i sängen, på soffan eller på golvet. Eftersom du redan är där du ska vila behöver du inte färdas med långt blodsocker och omfattade svettningar bland andra människor.

14 – Du slipper färdas genom dåligt väder

En annan motivationssmäll är ifall vädret är dåligt. Nu kommer dåligt väder inte stoppa dig, eftersom du är motiverad och verkligen vill ha resultaten du drömmer om.

Det gör det däremot svårare och rent praktiskt är det ganska trist att plaska igenom regn och vattenpölar för att sedan träna på gym.

Du har redan gissat rätt; hemmaträning gör att du slipper gå ut i regn, blåst och snöstorm. Du kan träna hemma i lugn och ro, utan att bli blöt utöver från svett eftersom du tränar så pass intensivt.

Håll motivationen hög, inspirationen uppe och slipp dåligt väder genom att skippa gymmet och satsa alla dina kort på hemmaträning; för att få resultaten du vill ha.

15 – Du sparar respengar

Bensin är dyrt, busskort kostar flera hundra kronor och din tid som du reser fram och tillbaka från gymmet får du aldrig tillbaka.

För att slippa spendera tid med att åka till och från träningen och samtidigt spara respengar vill du finna motivation i att träna stenhårt hemma.

Hemmaträning istället för gymträning gör att du både sparar tid, energi och respengar, eftersom du slipper åka till gymmet flera gånger i veckan.

Detta gör dig mer motiverad, eftersom du får resultaten du vill ha samtidigt som du maximerar dina resultat utan att åka runt halva stan för att få träningen gjord.

16 – Ingen gymväska behöver packas

Stress är muskelnedbrytande. För att slippa tappa muskelmassa vill du minimera stressen. Vad är väl mer stressande än att behöva hämta, hitta och packa din gymväska.

Endast för att komma fram till gymmet och se att du ändå har glömt allt du skulle packa med. Du har bara med dig en sko, fel shake och inga kosttillskott.

Med hemmaträning behöver du inte stressa över att hinna packa en gymväska, eftersom du redan har allt du behöver i ditt hem.

Du behöver inte ens plocka ihop allt. Du kan bara gå och hämta det du behöver, när du behöver det, när du väljer att skippa gymmet och satsa allt på hemmaträning för optimala framsteg med träningen.

17 – Du behöver inte släpa runt på dina kosttillskott

I gymväskan vill du få med dig alla dina kosttillskott. Din PWO, ditt proteinpulver och alla fettförbrännare med vitaminer och mineraler du behöver inför din träning.

Sen märker du att du glömde något viktigt för dig. Detta gör att din motivation att träna går ner, eftersom du blir så frustrerad över det du glömde. Hur gör du för att aldrig glömma något igen?

Åk aldrig hemifrån och gör din träning hemma. Där har du alla kosttillskott som kommer göra att du kan maximera dina framsteg och dina träningsresultat.

Du slipper stressa över att ta med dem och du behöver inte känna att du får sämre resultat för att du glömde kosttillskotten hemma, eftersom du väljer att skippa gymmet och lägga alla dina aktier på hemmaträning.

18 – Du slipper spilla ut proteinshaken i väskan

Det här är en riktig motivationsdödare. Du tänker att du blandar shaken innan du ska träna för att vara förberedd.

Problemet är att den öppnas och spills ut i väskan. På dina nya träningskläder, ditt ombyte, din handduk och alla andra kosttillskott är nu din utspillda proteinshake. Vad kunde vara mer frustrerande?

Undvik detta genom att göra din träning hemma. Då kan du blanda en proteinshake utan att behöva spilla ut den över dina träningsartiklar.

Detta kommer göra att du känner dig mer motiverad eftersom du kan fokusera på det som ger dig resultat. Din träning utan att gå till gymmet. Dessutom får du i dig mer protein, vilket är viktigt eftersom protein bygger muskler och bränner fett.

19 – Du kan omöjligt glömma något hemma

För att ta detta ett steg längre kan du faktiskt glömma en eller fler saker hemma när du stressar till gymmet. Eftersom stress gör det svårare för dig att tänka klart.

Tänk dig ifall du glömmer träningsbyxorna, nycklarna eller till och med gymkortet hemma? Det vore helt förödande för dina resultat eftersom det får dig att tappa lusten att träna.

Du kan omöjligt glömma något hemma om du tränar där alla saker finns och bor. För att aldrig mer glömma något hemma vill du skippa gymmet och ägna dig åt hemmaträning.

Eftersom hemmaträning gör att du aldrig kommer glömma viktiga träningsartiklar hemma igen. Det är helt omöjligt.

20 – Din telefon kommer inte att ladda ur

Ett annat störningsmoment är att din telefon dör mitt under träningspasset. Det kan vara mitt i en låt, medan du kikar på hur du ska ta dig hem eller mitt under ett samtal

Oavsett vad, är detta oerhört frustrerande, eftersom du vill kunna ha koll på omvärlden och lyssna på musik när du tränar.

Detta slipper du med hemmaträning, eftersom du kan ladda telefonen medan du tränar. Dessutom utan att behöva hålla koll eller känna dig orolig att någon ska knycka din telefon medan du slår personbästa i knäböj.

Det finns otroligt många fördelar med hemmaträning. Den fördel där du slipper få en urladdad telefon är absolut en av dem bättre när du väljer att skippa gymmet för att maxa med hemmaträning.

21 – Du kan låta maten tillagas medan du tränar

Vad är väl värre än att ha tränat färdigt och sen behöva vänta på att riset ska kokas och kycklingen bli tillagad?

Speciellt efter att du har åkt långt från gymträningen till ditt hem, där du sedan måste påbörja och vänta på att maten ska bli klar.

Detta är ett minne blott med hemmaträning. Här kan du sätta igång matlagningen och sedan gå och träna. Så fort träningen är avklarad kan du sedan avnjuta nytillagad mat som du vet ger dig resultat.

Utan att behöva vänta i onödan, åka långa sträckor eller på något sätt hinna bli frustrerad eller trött för att du inte kan äta direkt efter träningen.

22 – Du kan få hussysslor gjorda som aktiv vila mellan set

Stressen med att åka till gymmet, hinna med allt och packa med matlådor kan göra att du inte hinner med allt du vill göra i ditt hem.

Gymmet tar helt enkelt upp en för stor del av din vakna tid. För att lösa detta kan du använda hemmaträning och få saker gjorda.

Mellan set kan du vara kreativ och göra hussysslor som aktiv vila. Det kanske är att vika tvätt, dammsuga ett rum eller varför inte ställa undan disken?

Du kan vara hur kreativ du vill med hemmaträning eftersom det tillåter dig att effektivisera din vardag.

23 – Du blir mer flexibel på resor

Ett problem som kan uppstå när du är träningsinspirerad och ska ut och resa är att det inte finns något gym tillgängligt.

Detta kan bli ett problem om du är van vid att ha alla maskiner och detaljer i din träning. Det finns en lösning.

Om du redan från början är vad vid att skippa gymmet och köra på hemmaträning istället kommer det inte vara några problem för dig att träna på resande fot.

Du kommer att bli mer flexibel i var du kan träna, vad du kan träna och hur du kan träna. Detta är en av många fördelar med att basera dina framsteg på hemmaträning.

24 – Du blir mer självgående

Det är jobbigt när man förlitar sig på gym, lokaler eller maskiner eftersom de kan vara stängda, trasiga eller på något sätt inte tillgängliga.

Detta kan bringa frustration i din träning om du inte alltid kan träna eller för den delen få träningen gjord när du vill.

Detta är givetvis en fördel med hemmaträning. Det kommer göra dig mer självgående, eftersom du inte behöver något annat än dig själv för att få din träning gjord.

Du kan vara utomhus, inomhus, använda egna redskap eller din egen kroppsvikt. Ingenting kan göra så att din träning inte blir av. Eftersom det är du som är din träning, vilket ökar din förmåga att träna överallt.

25 – Du slipper okända och otrevliga dofter

Det är inte alla gym som ger den bästa av känsla när man kommer in i lokalen. Det kan ibland vara påtagliga dofter och odörer som du kanske helst av allt hade sluppit ta in.

Detta gäller både träningslokalen, omklädningsrummet och toaletterna. Det finns helt enkelt nackdelar du helst hade klarat dig utan.

Givetvis är detta något du kan slippa eller åtminstone kan påverka med hemmaträning. Du sätter din egen miljö och du bestämmer hur det ska vara där du ska träna.

Skippa gymmet och satsa på hemmaträning för att slippa överraskande odörer och dofter som du helst av allt hade låtit bli att uppleva.

26 – Du bestämmer själv över om det ska vara städat eller inte

En annan sak som kan vara sisådär för motivationen är att träna på helger inne på gym som lämnar mer att önska gällande städningen.

Det kan vara allt från kvarglömda underkläder till fulla papperskorgar och smutsiga golv. Det är inte så motiverande, men du kan heller inte städa åt dem. Du betalar ju trots allt för att vara där.

Vill du ha kontroll på din träningsmiljö vill du helt och hållet dedikera dina träningstimmar till hemmaträning. Skippa gymmet helt.

Då kan det få bli skitigt, men du har både kontrollen och motivationen att göra något åt det, eftersom det är ditt hem det handlar om. Det är alltid skönt att veta vad du har kan förändra och vad som gör dig motiverad.

- Läs även:  Hemmaträning - öka i styrka utan gymkort

27 – Toaletten är förmodligen inte upptagen

Ett annat problem som uppstår på gym är att alla toaletter ibland är upptagna. Detta är inte kul när det är bråttom in för att uträtta vissa behov.

Är inte toaletten upptagen kan den mycket väl vara nyanvänd, vilket lämnar en minst sagt icke-uppmuntrande ton av den tidigare besökaren i luften. Något som är en stor nackdel med gym.

Är du hemma hos dig själv och ägnar dig åt hemmaträning är chansen ganska liten att toaletten är upptagen. Om den skulle vara det är det en familjemedlem eller nära vän som är på besök.

Detta minimerar väntetiden och ökar kvaliteten på ditt besök. Fördelarna är många med att skippa gymmet och träna hemma när du behöver uträtta ärenden på dass.

28 – Du kan byta om ifred

Förutom att du behöver dela dusch på ett gym kan det vara mindre trevligt att byta om och klä av sig inför och bredvid okända människor.

När du har tid att träna är med största sannolikhet samma tid som alla andra har tid att träna på. Detta gör att både gymmet och ombytesrummen är fulla. Detta är inte så motiverande när du vill träna för resultat.

Hemma kan du byta om ifred. Du har även möjligheten att be din familj att avlägsna sig vänligt, men bestämt om de skulle vara på plats.

Slipp onödig stress med hemmaträning. Det är mycket lättare att få det gjort ifall du kan reservera din energi dit där den behövs.

29 – Du kan inte glömma handduken

Tänk dig att du har duschat klart på gymmet efter mycket om och men. Du står där och det bokstavligt talat rinner från dig. Då inser du detta.

Du har glömt handduken. Vad ska du göra? Du kan ju inte låna en främlings handduk? Ska du gå in på toaletten, som förmodligen är låst eller luktar pyton, och torka dig med toalettpapper? Nej. Det går ju inte.

Är du hemma och tränar med hemmaträning för att du har valt att skippa gymmet kommer du aldrig kunna glömma handduken.

Eftersom du är hemma har du garanterat en uppsättning handdukar till ditt förfogande. Detta är inget problem när du väljer hemmaträning.

30 – Du får använda din egen duschtvål

Detsamma gäller duschtvålen. Det är lätt hänt att du har allting med dig och ska duscha på gymmet, men…

Du har glömt din duschtvål. Detta gör att duschsessionen inte blir komplett och du känner dig lika svettig som innan du klev in. Skillnaden är att du är blöt och måste trampa runt på det smutsiga omklädningsrumsgolvet.

Kan du glömma duschtvålen hemma? Högst otroligt. Därför kommer din hygien bli förbättrad om du använder dig av hemmaträning.

Glöm aldrig tvålen igen, skippa gymmet och kör på hemmaträning. Det är den ultimata träningsformen för att inte glömma duschtvålen hemma.

31 – Det blir inte överväldigande att börja

Det kan kännas övermäktigt första gången du går in på ett gym.

Det är jättemånga maskiner, stora och vältränade atleter som står och lyfter tungt. Var ska du börja och hur ska du göra? Det kan bli stressigt och svårmotiverat.

Detta slipper du helt med hemmaträning, eftersom du kan börja i din egen takt. Utan att känna att någon tittar på dig.

Inga konstiga maskiner. Enkla redskap, grundläggande rörelser och linjära framsteg. Hemmaträning är bra när du vill börja träna på allvar.

32 – Det är nära till kyl och frys för något svalkande efter passet

En dryck efter träningen kan kosta upp till 30 SEK på ett vanligt gym. Då är den inte ens kall. Vad är det här?

Du vill ha näringsrik mat efter passet, eftersom du vet hur viktigt det är med näring till musklerna för att bränna fett och öka i muskelmassa.

Hemma har du både kyl och frys. Där kan du hitta allt från kycklingfilé till frysta bär. Du kan göra en proteinshake eller en näringsrik smoothie direkt efter din hemmaträning.

Oavsett vad du vill äta är chansen stor att merparten av det finns i din kyl och frys, som du rimligtvis har oförskämt nära till när du tränar hemma.

33 – Du kan testa nya övningar du är osäker på

Övningar som du är osäker på kan vara läskigt att testa för första gången. Speciellt ifall det är massa tränande omkring dig.

Detta gör kanske att du aldrig testar övningen, vilket gör det svårare för dig att få resultaten du vill ha av din träning.

Inga problem. Detta kan du med fördel göra i lugn och ro med hemmaträning. Du kan hitta en video online och se hur du ska göra övningen, testa dig fram och bemästra den i din egen takt.

Hemmaträning är den mest metodiska och lugna träningsform när du vill maximera dina framsteg och testa nya övningar i lugn och ro.

34 – Du slipper stå i kö för att hämta vatten

Vätska är viktigt under träningspasset, eftersom du svettas en hel del när du tränar.

För att inte bli uttorkad, få huvudvärk eller på något annat sätt drabbas av vätskebrist vill du kunna få tillgång till vatten snabbt och enkelt.

Detta är inte alltid så lätt på gym, eftersom det kan bli kö och kranarna kan vara trasiga.

Givetvis är det ingen kö till vattenkranen hemma hos dig. Därför kan du se till att du får i dig nog med vätska med hemmaträning, eftersom du aldrig behöver köa till vattnet.

35 – Du undviker att gå vilse på promenaden efter passet

Det bästa sättet att maximera din återhämtning på och påbörja din muskeltillväxt och fettförbränning är en promenad efter passet.

Om du går på kvällen vid ett gym du inte är van vid att gå runt är risken stor att du går vilse och blir försenad hem.

Detta vill du inte eftersom din sömn är avgörande för dina träningsresultat och din återhämtning.

Ägnar du dig åt hemmaträning kommer du alltid kunna ta en promenad efteråt, eftersom du hittar i ditt bostadsområde med förbundna ögon. Slipp gå vilse, skippa gymmet och satsa på hemmaträning.

36 – Du slipper trasiga och smutsiga speglar

Visst är det tråkigt när saker går sönder? Speciellt ifall du vill använda dem.

Därför är det trist när gymspeglar antingen är spruckna eller har gamla utandningar eller saliv på sig.

Sannolikheten att detta händer hemma hos dig är ganska liten och annars har du möjlighet och viljan att själva råda bot på det. Eftersom du själv bor där och styr över städningen.

Hemmaträning är ultimat ifall du vill vara säker på att speglarna är hela och rena. Både för tekniken, men också för att spana in magrutorna efteråt.

37 – Du behöver inte prata med personalen

Det kan vara trevligt att socialisera med personalen och besökarna på gymmet, men…

Ibland vill du bara gå in och träna hårt, för att sedan åka hem, sova och få resultat. Punkt.

Tränar du hemma är det här något du slipper. Du kan med sylvasst fokus gå in, få träningen gjord och gå ut igen.

Detta är ett av dem mest ultimata vapen du kan ta till dig när det kommer till att få resultat. Gå in och kör, utan distraktioner.

38 – Inga trasiga gymkort

Eftersom gymkort är teknologi kan gymkorten krångla, med tanke på att teknologin inte alltid är att lita på.

Vad är väl mer frustrerande än att stå där vid gymmet precis innan de stänger, men inte hinna träna för att kortet har gått sönder?

Med tanke på att du slipper använda gymkortet för att gå in i din lägenhet eller ditt hus är hemmaträning bättre för motivationen och för marginalen av avklarade träningspass.

Skippa gymmet och hoppa över att bli besviken och irriterad för att ditt gymkort inte fungerar genom att köra stenhårt med hemmaträning istället.

39 – Du blandar inte baciller

Tänk dig att du ska göra bänkpress, men du ser att killen som körde där innan dig drar handen genom näsan och torkar snor med handflatan. Hua!

Ska du sedan ta i stången med dina bara händer och bli sjuk som han? Icke!

Därför vill du skippa gymmet, inte låta okända människor snyta sig på din gymutrustning och köra 100 procent på hemmaträning.

Du kommer bli mindre sjuk, eftersom färre personer snyter sig på din gymutrustning som du har när du inte tränar på gym.

40 – Du kommer bli mindre sjuk

Eftersom färre personer snyter sig på din gymutrustning kommer du bli mindre sjuk om du tränar hemma.

Hemmaträning är den mest säkra träningsmetod som finns ifall du vill hålla dig frisk och inte bli sjuk på gymmet.

Skippa gymmet och håll dig frisk, men låt också bli att tillåta förkylda besökare göra marklyft i ditt hem.

Detta kommer att öka risken för att du blir sjuk, så håll din hemmaträning i ett sanitärt skick för bästa resultat.

41 – Du kan sova längre

Om du ska träna innan jobbet måste du gå upp tidigt. Ska du träna efter jobbet kommer du komma i sängs väldigt sent.

Speciellt ifall gymmet inte är nära varken jobbet eller hemmet. Detta skapar ett problem och gör att du sover dåligt, vilket minimerar din muskeltillväxt och fettförbränning.

Om du istället satsar på hemmaträning och väljer att skippa gymmet kommer du inte bara kunna sova längre, för att du slipper resa så långt.

Du kommer också sova mer kvalitativt, eftersom du slipper onödig stress som oftast samlas när du ska träna på gym och knappt hinner med din vardag. Satsa på att träna hemma istället. Det ökar dina sovtimmar och deras kvalitet.

42 – Du kan gå och lägga dig tidigare

Tränar du på gym blir det som sagt en bit hem. Detta kan skjuta på tiden du kommer i sängs.

Ska du dessutom äta, duscha och fixa innan du lägger dig är klockan snart efter midnatt. Inte optimalt om du vill bygga muskler och bränna fett.

Därför är hemmaträning så optimalt. Du vill träna vid en optimal tid, fixa det som ska fixas och sedan gå och lägga dig.

- Läs även:  Spara tid med hemmaträning - 37 snabba tips

Tränar du hemma slipper du stressa från gymmet hem för att fixa allt detta. Du kan till och med förbereda allt innan du tränar. För att effektivisera dig och dina sovtimmar. Skippa gymmet och sov bättre med hemmaträning.

43 – Du missar inget du vill se på TV

Tänk ifall det är ett program du vill se och du ska hinna dra ett personbästa i marklyft. Då kan du inte stressa, men det går inte att undvika.

Du känner stressen, missar lyftet, skyndar hem och missar starten på programmet. Du känner att du har stressat i onödan. Vad kan du göra?

Byt till hemmaträning. Det gör att du kan skynda på ditt pass ifall du behöver tajma något, utan att behöva hinna med en buss eller stressa hem med bilen.

Hemmaträning är optimalt om du vill hinna med att slappna av och njuta av lite kvalitetsunderhållning efter passet. Speciellt om du väljer att skippa gymmet.

44 – Du träffar din familj mer

Om du sover för lite, jobbar om dagarna och resten av tiden tränar är chansen ganska stor att du inte hinner träffa din familj speciellt ofta.

Även om du gör det så umgås ni inte kvalitativ. Ni kanske ses eftersom ni bor ihop, men det är inte detsamma som att stärka familjebandet.

Tränar du hemma kommer du ha mer tid över till att umgås med din familj. Du kommer kunna träna mer effektivt och ha mer till att prata med dem du bor med. Hemmaträning är bäst för att stärka familjebandet.

45 – Du kan ta med dina husdjur ut på promenad direkt efter passet

Du får inte ta med dig varken hunden, katten eller glassen in på gymmet. Även om glass inte är ett husdjur är det gott att äta.

Eftersom glass är gott att äta vill du hitta en träningsform där du kan ta med dina djur med på träningen.

Om du kör stenhårt med hemmaträning kommer du kunna ta med dina husdjur ut på promenad direkt efter träningspasset. Eftersom du inte går vilse i ditt eget bostadsområde.

Detta är en av dem bästa fördelarna med att träna hemma, eftersom du inte får ta med varken husdjur eller glass in på gymmet.

46 – Du kan använda husgeråd som träningsredskap

Träning på gym kan bli ganska enformigt till slut. Det är samma redskap med samma övningar.

Det gör det till slut tråkigt att träna. Eftersom du vill hålla motivationen uppe vill du göra så här istället.

Hemmaträning är den mest kreativa träningsformen eftersom du kan använda saker du har hemma som redskap.

Vad du än hittar kan du komma träningsövningar med. Oavsett vad det är, men låt för allt i världen bli husdjuren.

47 – Din familj kan träna med dig

En annan positiv sak med att träna hemma är att du kan ta med hela din familj på passet.

Ni kommer alla att mötas hemma förr eller senare. Där kan ni göra det till ett gemensamt nöje och ett mål för tillsammans må bättre och leva längre.

Hemmaträning passar alla åldrar på alla nivåer eftersom det är mycket lätt att anpassa den formen av träning åt utövaren.

Gör det till en familjeaktivitet där ni alla möts och förbättrar ert mående. Om det så är en gemensam promenad.

48 – Du behöver inte stanna på gymmet efter jobbet

Du är trött efter jobbet och vill bara hem. Du vill ändå träna och bestämmer dig för att stanna till på gymmet.

Det är sent, det är många där och du har verkligen ingen lust att träna. Du tar dig igenom ett halvkasst pass och frågar dig själv varför du ens gick med på detta?

Allt det här kan du slippa genom att skippa gymmet och lägga in en växel för hemmaträning. Detta kommer göra att du kan åka direkt hem och träna direkt efter jobbet. Utan att behöva stanna till på gymmet.

Du sparar tid, energi, ork och kommer få bättre resultat eftersom du har nog med energi och motivation att göra träningen när du kan åka direkt hem.

49 – Du slipper höra styrketränare skrika när de gör marklyft

En annan jobbig sak när du försöker koncentrera dig på din träning är att höra andra skrika när de lyfter.

Det dunsar, de vrålar och det stör dig när du försöker bygga muskler och bränna fett på gymmet.

Chansen att detta händer hemma hos dig är ganska liten, eftersom ingen skriker när de gör marklyft hos dig.

Hemmaträning är detsamma som träning under hög koncentration. Du slipper störningsmoment som högljudda marklyftare.

50 – Gymmusiken är ingenting du kommer lida av

Den tunga, högljudda och peppande gymmusiken? Den finns ju inte, så det blir ett problem när du går in på ett gym och ska träna för resultat.

Den omotiverande musiken gör dig väldigt opepp och du vill helst av allt bara gå hem eller stoppa bomull i öronen.

Detta slipper du, eftersom vi redan har gått igenom att du kan styra över musiken själv med hemmaträning.

Det kommer öka dina resultat, med anledning av att du inte behöver lyssna på musik som ingen tycker är bra.

51 – Du kan träna cirkelpass utan att störa någon

Vill du göra olika övningar och använda dig av flera redskap kan detta bli ett problem på gym, eftersom det är fler som vill använda maskinerna och redskapen.

Det kan uppstå problem och du eller någon annan kan bli avbruten i träningen. Detta är negativt för framstegen.

Detta slipper du helt med hemmaträning. Du kan i lugn och ro, med en hög intensitet, träna dina cirkelpass och blanda redskap.

Ingen kommer att störa dig och du kan fokusera stenhårt på att få resultat, genom att skippa gymmet när du vill träna cirkelpass.

52 – Du kombinera övningar som du vill

På gymmet finns det vissa regler eller så är vissa maskiner eller hantelpar upptagna.

Oavsett vad begränsar gymträningen dina chanser till kreativa pass där du kan kombinera övningar som du vill.

Detta är inte ett problem med hemmaträning, eftersom det är du som sätter spelreglerna för hur du ska träna och vilka övningar du kombinerar.

Dessutom är det ingen förutom du som kan ockupera vikterna eller redskapen. Detta gör att du kan vara oerhört uppfinningsrik med din träning när du tränar hemma och kör på att skippa gymmet.

53 – Du får själv välja träningskläder

På vissa gym finns det regler för vilka träningskläder du får ha på dig. Detta kan vara frustrerande eftersom du själv vill kunna välja vad du ska ha på dig.

Du kanske har köpt ett nytt träningsplagg som inte är tillåtet på gymmet du tränar på. Detta är vansinne.

Därför vill du träna med hemmaträning. Där får du ha på dig vad du vill. Du får till och med ha på dig ingenting om du så önskar.

Oavsett vad sätter du spelreglerna för din egen hemmaträning, eftersom det bara är du som kommer träna.

54 – Du får ta hur många snygga selfies du vill

Vissa gym har film- och fotoförbud. Det betyder att du inte kan ta sjysta bilder på hur dina framsteg ser ut och hur det går för dig.

Detta är dränerande för motivationen och gör det svårare för dig att komma iväg på träningen.

Det här slipper du hemma och du kan ta hur många bilder du vill, eftersom du garanterat inte har fotoförbud hemma hos dig själv.

Hemmaträning och selfies är bästa vänner. Kom ihåg det när du undrar över var du ska ta bilder för att se resultat.

55 – Ingen kommer att stirra på dig när du tränar

Det kan vara jobbigt att känna sig uttittad på gymmet. Oavsett vad anledningen till det är.

En känsla eller en förnimmelse av att något stirrar på dig när du försöker träna är inte speciellt kul.

Sker detta med hemmaträning? Kanske inte, men om så är kan du gå över till din granne och be honom sluta glo.

Det är en av dem bästa fördelarna med hemmaträning; du slipper bli uttittad när du tränar, eftersom det förstör din koncentration.

56 – Du kan få resultaten du vill ha utan ett gymkort

Oavsett om ditt mål är att maximera muskeltillväxten eller optimera fettförbränningen kommer hemmaträning att göra jobbet enklare.

Inte bara sparar du tid, ork och energi. Du kommer även märka hur kul det är att få träningen gjord när du gör den på egna villkor.

Du kan absolut få resultaten du vill ha utan att skaffa ett gymkort. Det är bara större svängrum med maskiner och vikter på ett gym.

Sanningen är den att musklerna fungerar likadant oavsett var du befinner dig. Därför är det dags att skippa gymmet och börja maxa med hemmaträning istället. Eftersom att det kommer optimera dina resultat.

57 – Du vet att du inte behöver ett gymkort för att få träningen gjord

Nu när du vet att du inte behöver ett gymkort för att få resultaten du vill ha vill du börja se dig omkring efter vilken form av hemmaträning som skulle passa dig bäst?

Vilka redskap behöver du, vad kan du använda som du redan har hemma och vilka redskap kan du tänkas behöva köpa hem?

Kom ihåg; det är en investering som du förmodligen bara behöver köpa en gång. Det är dessutom en investering i din hälsa. Något som inte går att sätta ett pris på.

Hemmaträning borde vara din bas. Om ditt mål är att optimera ditt liv och din vardag med effektiv träning. Skippa gymmet, träna hemma och få bättre resultat. Det är allt du behöver veta. Vilken träningsform hade passat dig bäst?

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.