Connect with us

Fettförbränning

Därför är proteinpulver bra vid viktminskning

Published

on

Är proteinpulver bra vid viktminskning eller är det en myt att du bränner fett av protein?

Det är förvirrande att veta vad du ska dricka och äta för att gå ner i vikt.

Sanningen är att proteinpulver är bra vid viktminskning, om du använder det rätt.

Efter den här artikeln kommer du veta vad du ska göra och vad du bör undvika när du vill gå ner i vikt med proteinpulver.

Det är mycket enklare än vad du först trodde – innan vi går vidare behöver vi titta på en annan sak.

Är proteinpulver bra vid viktminskning?

Proteinpulver fungerar och det fungerar bra.

Det är ett smidigt sätt att få i dig nog med protein per dag.

Något som är avgörande för att du ska kunna gå ner i vikt.

Hur fungerar det egentligen när man vill gå ner i vikt med proteinpulver?

Fördelar med proteinpulver för att gå ner i vikt

en tjej som tittar på sin proteinshake

Protein är ett av dem allra viktigaste näringsämnen som du kan få i dig under ett dygn.

Detta näringsämne ansvarar bland annat för muskeluppbyggnaden, har en viktig del i ditt immunförsvar och reglerar en del hormoner och enzymer.

Ditt proteinintag är också sammankopplat med din förmåga att kunna gå ner i vikt, bränna fett och hålla dig mätt medan du gör det.

Ett enkelt sätt att lösa detta på är att du dricker proteinpulver. Vad detta gör är att det säkerställer ditt proteinbehov, enkelt och smidigt. Så att du kan gå ner i vikt och maximera dina resultat.

Går man ner i vikt av proteinpulver?

Även om protein och proteinpulver bidrar till att du kan gå ner i vikt lättare är det inte nog för att en viktminskning ska börja ske.

För att du ska gå ner i vikt behöver du äta färre kalorier än vad du förbrukar. Det är allt du behöver komma ihåg.

När du äter färre kalorier än vad du förbrukar kommer du att gå ner i vikt. Detta gör också att ditt kaloriintag blir begränsat. Du kan inte äta vad som helst.

- Läs även:  Snabbguiden till att deffa: del 2 - hur du räknar ut maten

Eftersom du kommer kunna gå ner i vikt lättare om du äter mycket protein gör proteinpulver det lätt för dig att få till proteinintaget utan att du överskrider din kalorigräns.

Proteinpulver är smidig mat

En viktig detalj som vi behöver vara överens om är att proteinpulver är komprimerad mat. Det är smidigt att ta med dig och du kan dricka det i princip när som helst.

Detta är inte sant med exempelvis kyckling, eftersom kyckling är svårare att få i dig när du är på resande fot.

Därför är proteinpulver bra vid viktminskning, för att du kan få i dig näringsrik mat och rikligt med protein när du behöver det som mest.

Utöver den smidiga delen och det faktum att du kan få i dig bra med protein är proteinpulver inget mer än komprimerad mat. Det kommer inte göra varken till eller från på resultaten mer än att du kan få i dig kvalitativ energi snabbt, där du behöver det.

Så är proteinpulver bra vid viktminskning

När du vill gå ner i vikt vill du inte gissa med kosten. För när du gissar med kosten kommer du få slumpmässiga resultat, eftersom du inte följer en plan som är konkret.

Därför är proteinpulver bra vid viktminskning, eftersom det täpper igen hålen där du annars hade behövt improvisera med din kosthållning

Om du är på stan, är ute och reser eller av någon annan anledning inte kan sätta dig ner och äta en matlåda som är uträknad för att du ska kunna bränna fett är ett proteinpulver bra.

Du kan ha med dig en färdigblandad shake eller portionera ut en skopa i en påse som du har med dig. Då behöver du bara hitta vatten för att blanda dig en shake, som du vet tar dig ett steg närmare ditt mål.

Vad proteinpulver inte är

en bild på hallon och vaniljprotein

Proteinpulver hamnar ofta i fokus för personer som styrketränar och vill maximera sina resultat. Det skapas därmed en övertro till proteinpulvrets inverkan på resultaten.

Sanningen är den att proteinpulver inte gör något magiskt med varken muskeltillväxten eller fettförbränningen.

Ett proteintillskott är bara enkel och smidig mat som du kan ta med dig när du är på resande fot, eller behöver snabb näring efter träningspasset. För att närma dig ditt mål.

- Läs även:  Spara pengar och träna hemma - 5 smarta knep

Det här betyder alltså att proteinpulver fungerar för att gå ner i vikt, eftersom det är ett näringsämne som passar kostprofilen du följer för att nå ditt mål.

Rätt jobb för rätt verktyg

Det går inte att bedöma ifall ett verktyg är bra eller dåligt ifall inte omständigheterna är rätt. En hammare är ett fantastiskt verktyg om du ska spika eller slå in saker. Hammern blir däremot snabbt ett dåligt verktyg om du ska polera porslin.

På samma sätt vill du titta på proteinpulver för att gå ner i vikt. Det är bra ifall det används av rätt anledning vid rätt tillfälle för att nå ditt mål.

Om tanken är att proteinpulver eller någon form av måltidsersättning ska göra så att vikten försvinner extra fort kommer du snart bli besviken.

För att få resultaten du vill ha vill du avdramatisera mytbilden kring proteinpulver och använda det av rätt anledning vid rätt tillfälle för att få rätt sorts framsteg. Proteinpulver fungerar, men endast den miljö där den får slå rot och hjälpa dig på din resa mot en lättare och smidigare kropp.

5 proteinpulver för att gå ner i vikt snabbt

Jordgubbsprotein i en glasshake på ett träbord

Eftersom du inte vill välja fel verktyg för det resultat du vill uppnå har vi samlat våra 5 bästa proteinpulver för att gå ner i vikt.

Dessa proteinpulver kommer att höja ditt proteinintag, göra att du håller dig mätt, samtidigt som de säkerställer att du har nog med energi för att orka göra jobbet som krävs för att få resultaten du vill ha.

Välj ett, eller fler, proteinpulver för att maximera din kosthållning och därmed dina chanser att nå ditt mål och bli stark på riktigt.

  • 100% Whey Protein Professional – ett snabbsmält proteinpulver med god smak och matsmältningsenzymer för ett snabbare upptag.
  • Phase 8 – ett blandprotein som ger dig allt du behöver för att gå ner i vikt och bränna fett.
  • Pea Protein Isolate – högkoncentrerat veganprotein med god smak, för dig som inte vill dricka vassleprotein och ändå gå ner i vikt.
  • Dag- och nattpaketet med vassleprotein ibland behöver du snabbt protein för att bygga upp musklerna fort. På kvällen vill du ha ett långsamt proteinpulver som återbygger kroppen på natten. Detta paket ger dig båda, så att du täcker alla dina proteinbehov och kan fokusera på att nå ditt mål.
  • Protein Hot Chocolate – proteinpulvret för dig som älskar varm choklad och resultat. Den smakar lika gott som dina resultat är garanterade när du äter för ditt mål. Blanda i vatten, blanda ihop och värm för att sensationell smakupplevelse.
- Läs även:  Kan man dricka alkohol efter träningen - utan att förlora muskelmassa?

Sammanfattning

Proteinpulver är komprimerad mat som fungerar för ditt resultat. Därför är proteinpulver bra vid viktminskning, eftersom det ger dig rätt näring med få kalorier när du behöver det som mest.

När du vill bli stark på riktigt behöver din kosthållning sitta som berget. Med rätt proteinpulver är du på rätt väg mot att nå ditt mål med träningen.

Använd proteinpulver vid rätt tillfälle och av rätt anledning. Ett proteintillskott kommer inte att revolutionera dina resultat ifall du använder det på fel sätt.

Ett proteinpulver kommer däremot att ta dig ett steg närmare ditt mål, om du lär dig att använda detta verktyg på rätt sätt, vid rätt tid, och av rätt anledning. Därför är proteinpulver bra vid viktminskning, eftersom det maximerar dina steg framåt mot ditt mål.

Vilket proteinpulver föredrar du?

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.