Connect with us

Bränna fett

4 kosttillskott som bränner sista fettet på diet

Published

on

Visst stämmer det att det sista fettet runt magen är det svåraste att få bort?

Det är kämpigt att vara på diet, räkna kalorier och knappt se några resultat. Detta är ett slag i magen för motivationen.

Ge inte upp!

Det finns en lösning, eller fyra. Vi har nämligen samlat de 4 bästa kosttillskotten som ska hjälpa dig att bränna bort det sista fettet på magen.

Efter den här artikeln kommer du veta varför du inte fick resultaten du ville ha tidigare. Du kommer också veta hur du kommer krossa dina mål med nya kunskaper och insikter om hur du får bort det sista fettet. En gång för alla.

Du behöver en plan

Innan du kan skrida till verket, köpa kosttillskott och bränna bort det sista fettet på magen behöver du skaffa dig en plan. Den här planen är vad du kommer att basera alla dina beslut på.

Utifrån din huvudplan kommer du kunna bestämma träningsform, vilodagar, kostschema och inte allra minst, vilka kosttillskott du borde fokusera på, och vad du kan strunta i.

Kosttillskott vill du välja av en anledning. Annars är chansen övergripande stor att du väljer fel, inte får resultaten du vill se och till slut ger upp.

Eftersom du inte vill ge upp för att du inte får resultaten du vill se har vi samlat våra 4 bästa kosttillskott för att bränna det sista fettet på magen. Först måste vi gå igenom en till sak.

Kostschemat måste sitta på plats

Proteinpulver som en del i ett kostschema för att bränna bort det sista fettet på magen

Innan du kan bränna fett och få resultaten du vill se behöver du hålla koll på kosten.

Kosttillskott fungerar och de fungerar bra, men ifall du inte har ett skräddarsytt kostschema för ditt mål kommer kosttillskotten inte att manifestera sig i dina framsteg.

För att bränna fett, gå ner i vikt och ta fram muskeldetaljerna vill du äta på ett kaloriunderskott. Det vill säga att du konsumerar färre kalorier än vad du förbrukar.

Detta uppnår du genom att hitta din energibalans och subtrahera 250-500 kcal från den. På detta vill du räkna ut ditt proteinbehov, hur mycket fett du behöver och mängden kolhydrater du ska äta för att nå ditt mål.

När kostschemat är på plats

Är ditt kostschema på plats och du har en individanpassad träningsplan kommer dessa kosttillskott att hitta hem.

- Läs även:  Snabbguiden till att deffa: del 3 - styrketräning på diet

Du kommer kunna få resultaten du vill se, genom att göra jobbet som krävs, med kosttillskotten som hjälper till med det sista fettet på magen.

Lägg väl märke till hur varje kosttillskott som rekommenderas i den här artikeln har sin egen tidpunkt på dygnet när du ska ta det, och varför.

Kom ihåg att allting går enligt din plan. Det gäller både vilka kosttillskott du ska välja, men också när du ska ta dem. Testa denna strategi i en månad och du kommer bli förvånad över hur bra resultat du kommer att få.

#1 – Proteinpulver som bränner fett

En tjej som har synliga magrutor och har bränt bort det sista fettet på magen

För att ditt kaloriunderskott inte ska bli olidligt vill du kunna öka din energiförbrukning. Detta gör du genom att träna hårt, göra cardio, men också genom att äta livsmedel som kostar mycket energi att bryta ner.

Protein är oerhört kostsamt för kroppen att bryta ner. Till skillnad från fett och kolhydrater, som kostar ungefär lika mycket att spjälka, är protein dubbelt så energikrävande att bryta ner. Dessutom ökar proteinpulver muskeluppbyggandet och gör att du kan träna hårt igen dagen därpå. Alla resultat du vill ha av din träning går att länka till ditt proteinintag på ett eller annat sätt.

Den mest effektiva och snabbsmälta varianten av protein är proteinpulver. För att maximera din återhämtning och ge dig optimala resultat vill du dricka proteinpulver efter ett avslutat träningspass. Det kommer att skapa en god vana där du alltid får i dig nog med protein, samtidigt som du påbörjar återuppbyggandet av din muskelmassa genom att tillsätta rätt aminosyror vid rätt tidpunkt.

Dessutom vill du minimera risken att du förlorar muskelmassa och att all vikt du går ner är kroppsfett. Därför vill du satsa på ett proteinpulver som kommer att maximera dina resultat. Resultaten du vill se av din träning.

Återhämta dina muskler här!

En bild på en burk med vassleprotein som är ett bra kosttillskott för att bränna bort det sista fettet från magen

#2 – PWO för att få bort sista fettet

Eftersom träningen är det bästa sättet att förbruka energi på när du vill bränna fett vill du inte lämna din prestation på gymmet åt slumpen. Livet är inte perfekt och ibland har du sovit för få timmar, ätit för lite, eller så orkar du helt enkelt inte ta i så mycket som du borde.

Introducera PWO. PWO står för Pre-Workout och är ett kosttillskott som du kan ta innan du börjar träna. Vad en PWO kommer att göra är att ge dig skyhög energi och ett mentalt fokus som kommer göra dig benägen att träna hårt.

- Läs även:  Hur tjejer ska träna - för att maximera styrkan: och 5 saker som förhindrar det

När du tränar hårt så tänjer du på gränserna. Tänjer du på gränserna utmanar du kroppen och när kroppen utmanas kommer den att förändras, eftersom den tvingas bränna bort sista fettet och ta fram muskeldefinitionen.

PWO är en blandning av koffein, vitaminer och mineraler som ger dig energi, extrem pump och håll dig vid liv mellan set. Detta är en livräddare på diet. Speciellt när ditt mål är att bli av med sista fettet på magen.

Skaffa explosiv energi här!

En bild på en burk med PWO som ökar din prestation på gymmet

#3 – Fettförbrännaren du behöver

Fettförbrännare är det mest missförstådda kosttillskottet på marknaden. Det här kosttillskottet fungerar och det fungerar bra, men vad det inte kommer göra är att bränna bort allt fett från magen utan att rätt form av arbete appliceras.

En fettförbrännare fungerar så här: om du har varit på diet ett längre tag och inte orkar ta i på gymmet kommer din redan låga energiförbrukning att sänkas ännu mer. Risken är då att ditt kostschema inte längre genererar ett kaloriunderskott, vilket medför att din fettförbränning upphör.

För att din fettförbränning inte ska upphöra vill du ta en fettförbrännare. Den innehåller aktiva ämnen som maximerar dina energinivåer och gör så att du kan träna hårt, tungt och explosivt, även fast du är trött och är på diet för att bränna bort det sista fettet från magen.

Ta den tillsammans med din PWO, släng i dig den innan passet börjar eller använd den för att ge dig motivation på dina cardiopass. Använd en fettförbrännare för att öka dina energinivåer, så att du orkar träna hårt nog för att fortfarande vara i ett kaloriunderskott, för att på så vis göra dig av med det sista fettet som vägrar släppa från midjan.

Trimma din fettförbränning här!
En bild på burkar fettförbrännande kosttillskott som ska hjälpa till att bränna bort det sista fettet på magen

#4 – Kolhydraterna som maximerar pumpen

Många som vill bränna fett, deffa och få synliga magrutor är försiktiga med kolhydrater. Andra är rent utav livrädda för att få i sig kolhydrater. De stannar trots allt upp fettförbränningen. Eller?

Sanningen bakom dina resultat är att du behöver kolhydrater för att orka träna hårt nog för att din kropp ska tvingas förändras och därmed göra sig av med fettet du önskar förbränna. När du styrketränar, och är stark på riktigt, kommer din kropp att förbruka kolhydrater i två steg.

  • Glykogen – det är inlagrade kolhydrater som ligger mellan muskelfibrerna. Dessa används när du lyfter tungt och explosivt.
  • Kolhydraterna du åt idag – för att ha mental skärpa, fokus och kunna motivera dig själv nog för att träna på en nivå som påkallar resultaten du vill ha behöver du ha kolhydrater i systemet i samband med att ditt träningspass blir av.
- Läs även:  Snabbguiden till att deffa: del 2 - hur du räknar ut maten

Styrketräning drivs av kolhydrater. Därför behöver du kolhydrater för att bränna fett. Kombinera kolhydraterna med ditt proteinpulver efter passet för att maximera de positiva effekterna av dina kosttillskott på din fettförbränning. Efter passet är din kropp mer benägen att ta upp och lagra dina kolhydrater som glykogen än någon annan tid på dygnet. Maximera dina prestationer på gymmet imorgon genom att optimera ditt kolhydratintag idag. Din fettförbränning hänger på det. Dessutom kommer kolhydraterna ge dig massiv pump, som ser bra ut på gymmet.

Skaffa rätt kolhydrater här!
En bild på en förpackning med Vitargo som är ett bra kosttillskott för att maximera prestationen på gymmet

Maximera dina resultat

En man som tittar in i kameran och använder kosttillskott

För att inte gå miste om grymma resultat av din fettförbränningsdiet vill du hålla koll på följande 3 faktorer.

  • Rätt kostschema för ditt mål.
  • Individualiserad träningsplan
  • En plan bakom dina kosttillskott – så att du vet att du väljer rätt

Vill du åt de där sista procenten av resultat samtidigt som du blir av med dem sista procenten kroppsfett behöver du tillsätta rätt kosttillskott vid rätt tid och plats.

Vi är säkra på att du kommer se grymma resultat redan de första veckorna om du kombinerar dessa 4 kosttillskott för att bränna bort det sista fettet.

Kanske är detta de sista pusselbitarna du behöver eller de första som krävdes för att sätta bollen i rullning? Valet är ditt. Kommer du ta chansen?

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

Christoffer är skribent, kostrådgivare och styrkecoach på Min PT Online. Han utgör ena halvan av träningspodcasten Kaliper och skriver artiklar på Styrketräning.com

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.