Connect with us

Biomekanik

Knasiga fördelar med split squat

Published

on

Knäböj är en övning som många tycker är svår. Knäböj är inte bara en tung övning som involverar hela underkroppen – däribland quadriceps, gluteus och hamstrings – och stora delar av överkroppen. Det är dessutom en tekniskt svår övning. Teknik är din förmåga att jonglera koordination och balans, men balans är ett delikat ämne som många styrketränande undviker att kika på. Detta trots att balans indirekt påverkar hur effektivt du kan träna och därför hur mycket progression du kommer kunna skapa. Vad betyder det för dina resultat? Och vad kan vi göra åt det? Det är några frågor som besvaras i veckans avsnitt av Pump och Magnesium.

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på StitcherItunesAcast eller mediespelaren ovan. Du kan också se nya avsnitt på Youtube. Om du vill veta mer om Mathias Zachau och Pump & Magnesium, så kan du följa honom på Instagram och Facebook. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Laga din trasiga biomekanik i knäböj

Mathias Zachau är cert. personlig tränare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Verksam på specialistmottagningen Kraftsportkliniken, som är en del av Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg, där han hjälper människor att ta sig tillbaka till normalfungerande träning efter skador och sjukdomar i samarbete med läkare, fysioterapeuter och kiropraktorer. Han nominerades till Guldhjärtat, som årets personliga tränare 2018 och är värd för podcasten Pump & Magnesium. För Styrketräning.com skriver han om skador, prestation och återhämtning.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2015-2019 Styrketräning.com | Alla rättigheter är reserverade, uppenbarligen.