Connect with us

Biomekanik

Knasiga fördelar med split squat

Published

on

Knäböj är en övning som många tycker är svår. Knäböj är inte bara en tung övning som involverar hela underkroppen – däribland quadriceps, gluteus och hamstrings – och stora delar av överkroppen. Det är dessutom en tekniskt svår övning. Teknik är din förmåga att jonglera koordination och balans, men balans är ett delikat ämne som många styrketränande undviker att kika på. Detta trots att balans indirekt påverkar hur effektivt du kan träna och därför hur mycket progression du kommer kunna skapa. Vad betyder det för dina resultat? Och vad kan vi göra åt det? Det är några frågor som besvaras i veckans avsnitt av Pump och Magnesium.

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på StitcherItunesAcast eller mediespelaren ovan. Du kan också se nya avsnitt på Youtube. Om du vill veta mer om Mathias Zachau och Pump & Magnesium, så kan du följa honom på Instagram och Facebook. Glöm inte att prenumerera för att inte missa nästa avsnitt.

Missa inte viktiga tips och tricks från Styrketräning.com, följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev – eftersom ingen har blivit stark genom att vara svag.

- Läs även:  Hantelrodd - tekniken enkelt förklarad för nybörjaren

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare och har publicerats i tidningar, gästat TV-program, gett ut böcker om kost och träning och har varit redaktör på träningsmagasin. För styrketräning.com skriver han om biomekanik, nutrition och post-rehabilitering.

Click to comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *